Pretraga

Objavljena rješenja mature iz Psihologije: Pogledajte imate li dovoljno za prolaz

A- A+

NCVVO objavio je rješenja mature iz Psihologije koja se pisala ovog četvrtka. Toj je maturi pristupilo oko 3.000 kandidata, što ju čini šestim najpopularnijim izbornim predmetom. Maturanti su u 90 minuta trebali odgovoriti na 44 zadataka podijeljenih u tri skupine, a sada mogu izračunati i koju ocjenu mogu očekivati.

Foto: srednja.hr

Stigla su rješenja mature iz Psihologije koja se pisala ovog četvrtka uz maturu iz Geografije. Rješenja je na svojim stranicama objavio Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO), stoga oko 3.000 maturanata sada može izračunati ima li dovoljno za prolaznu ocjenu iz mature na kojoj se pojavio i – Baby Lasagna.

Prije nego što provjerite rješenja, istaknimo da je na prošlogodišnjoj maturi iz Psihologije za prolaz bilo potrebno 30 posto točnih odgovora, a za odličan je bilo potrebno visokih 86 posto. Podsjećamo, također, da se pragovi svake godine ponovno sastavljaju pa je moguće blago odstupanje.

Sve prošlogodišnje pragove možete vidjeti ovdje, a u nastavku vam prilažemo dokument s rješenjima mature iz Psihologije. Napomena: Ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Za sve koji će na državnu maturu izaći u 2023./2024. godini pokrenuli smo novu Facebook grupu, Maturanti 2023./2024., učlanite se kako biste se povezali s vršnjacima i kako ne biste propustili najvažnije vijesti o maturi. Najnovije informacije o maturi možete doznati i putem našeg Facebook pagea Maturanti 2024. i Instagram profila Državna matura, dok kalendar mature za 2024. detaljno možete proučiti na linku. U sustavu kvizovi.srednja.hr možete rješavati pitanja s prijašnjih rokova mature.