Pretraga

Objavljena su rješenja A razine Engleskog, provjerite što vam je točno

A- A+

Prvi obavezni predmet kojeg su učenici pisali na ljetnom roku mature bila je viša razina Engleskog jezika. Ispit se polagao u petak, a Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je rješenja tog ispita.

U petak su maturanti polagali ispit Engleskog jezika na višoj razini, a kao i proteklih godina, sastojao se od tri ispitne cjeline – čitanje, slušanje i pisanje. Iako Engleski slovi kao jedan od jednostavnijih predmeta za rješavanje, u petak nije sve proteklog glatko.

– Ispit je bio težak, stvarno mogu reći da jest. Pogotovo slušni dio gdje sam na prvom zadatku samo stala i gledala gdje sam, kaj sam, bio je to jako težak zadatak, rekla nam je nakon ispita Ivona iz Medicinske škole Varaždin, a dojmove drugih maturanata možete pročitati ovdje.

Iako se bodovni pragovi određuju za svaku godinu zasebno, napomenimo kako je prošle godine za dvojku bilo potrebno točno riješiti 36% ispita, za trojku 56%, za četvorku 75% ispita, a za odličan 87%. Zvučne zapise sa slušnog dijela ispita Engleskog A razine možete preuzeti na poveznici, a u nastavku se nalaze pitanja i odgovori s ovogodišnjeg ispita. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [2.18 MB]


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2021. i u grupi Maturanti 2020./2021. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Za maturu se možete pripremati kroz pitanja s prošlih ispita u kvizovi.srednja.hr, gdje smo pokrenuli posebnu grupu za maturante kojoj se možete pridružiti ovdje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap