Pretraga

Odgođena sutrašnja državna matura iz Hrvatskog zbog propusta u jednoj splitskoj školi

A- A+

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja priopćio je kako je sutrašnja matura iz Hrvatskog jezika odgođena, jer je u jednoj splitskoj školi došlo do propusta. Naime, umjesto zadataka iz eseja, učenicima je danas podijeljena ispitna knjižica iz testnog dijela koji se piše tek sutra, pa je matura kompromitirana. Kako nam je službeno potvrdio ravnatelj škole, Renato Žuvela, riječ je Obrtno tehničkoj školi Split. Kroz nekoliko sati bit će objavljen novi datum pisanja drugog djela državne mature iz Hrvatskog jezika, a priopćenje NCVVO-a prenosimo u cijelosti.

– Danas, 19. lipnja 2017. godine pristupnici državne mature školske godine 2016./2017. u 9.00 su sati pristupili polaganju ispita iz Hrvatskoga jezika – Esej na A (višoj) i na B (osnovnoj razini). 

U jednoj je splitskoj školi kompromitiran sadržaj ispita iz Hrvatskoga jezika – Test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini. Umjesto ispita iz Hrvatskoga jezika – Esej na obje razine učenicima je podijeljen ispitni materijal iz Hrvatskoga jezika – Test. 

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja donosi Odluku o odgodi ispita iz Hrvatskoga jezika – Test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini.

Točan datum provedbe ispita iz Hrvatskoga jezika – Test (A i B razina) bit će objavljen tijekom današnjega dana na mrežnoj stranici Centra, MZO-a i stranici postani studen, priopćili su iz NCVVO-a.