Pretraga

PiG je bio lagan, ali budale su ga stavile samo dan nakon matematike

A- A+

Maturanti su jutrosna državnoj maturi pisali ispit iz Politike i gospodarstva. Dojmovi s matematike još su svježi pa se tako u XI gimnaziji nakon završetka ispita više pričalo o matematici nego o PiG-u. Iako nezadovoljni rasporedom ipak nisu imali ozbiljnijih primjedbi na sadržaj prvog izbornog ispita.

Rane od matematike još su svježe

– Budale su stavile ispit iz politike i gospodarastva samo jedan dan nakon matematike, a ovaj izborni predmet pisalo je pola maturanata, naglasio je Kristijan dodavši tek da je ispit bio primjeren maturantima te da ga je bilo moguće dobro riješiti.

Mišljenja njegovog kolege Josipa se nije mnogo razlikovalo te se on uglavnom potrudio da nam objasni kakav je bio koncept. – Kao i predhodnih godina dominirala je politika. Pitanja iz gospodarstva je bilo manje. Bilo je svega nekoliko pitanja iz Ustava, kazao je otkrivši nam još da je trećina pitanja bila otvorenog tipa.

Puno lakše od ostalih predmeta

Činjenicu da je PiG maturantima manje strašan od prethodnih ispita potvrđuje i to da su neki od njih noć ranije tulumarili. Valjda kako bi lakše zavidali rane od matematike i hrvatskog.

– Mogu reći da je ispit bio očekivan. Ništa strašno, a definitivno puno lakši od predmeta koje smo dosad pisali. Bio sam vanka noć prije ispita, kaže Kristijan uz osmijeh. Njegova kolegica Valentina se složila da nije bilo teško no dodala je da se ipak i za PiG trebalo učiti.

Sveukupan dojam grupice učenika s kojom smo pričali sasvim je dobar. Ni politika, a ni gospodarstvo nisu prouzročili suze, mučninu ili bijes, kao dva glavna predmeta.