Pretraga

Pogledajte što vas čeka na prijemnom za pravo i socijalni rad

A- A+

Državna mature tek je završila, ali brige maturanata nisu. Naime, u tijeku su razredbeni postupci, a mi vam donosimo što možete očekivati na prijemnima za pravo te socijalni rad na zagrebačkom Pravnom fakultetu.
Posljednjih nekoliko tjedana maturanti su bili fokusirani na državnu maturu, a sada im slijedi ‘druga runda’, točnije razredbeni postupci za upise na pojedine fakultete. Među njima je i zagrebački Pravni, a mi vam donosimo što možete očekivati na prijemnima za studij prava te socijalnog rada.

foto:srednja.hr

Izdvojeni članak

Evo što vas očekuje na prijemnom za Agronomiju

Pravo, integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij

Oko 1200 kandidata pristupit će prijemnom ispitu za upis na studij prava, a mjesta ima za 600 redovnih te 150 izvanrednih studenata.

Za upis na pravo bodovat će se uspjeh u srednjoj školi, do 300 bodova, državna matura, i to viša razina hrvatskog do 150 bodova, matematika do 100 bodova te viša razina stranog ili klasičnog jezika do 150 bodova.

Uz spomenuto, kandidati će polagati test posebnih sposobnosti u kojemu se provjerava razumijevanje teksta i logičko zaključivanje. Ovdje je moguće ostvariti 250 bodova.

Test posebnih sposobnosti na rasporedu je 2. srpnja, a održat će se na Zagrebačkom velesajmu.
Primjer ispita nađite ovdje, a više informacija o upisima ovdje.

Izdvojeni članak

Provjerite kada su prijemni ispiti za pojedine fakultete Sveučilišta u Zagrebu

Socijalni rad, preddiplomski sveučilišni studij

Ovdje je navala za upis veća nego na pravo. Iako je sveukupno kandidata manje, oko 800, mjesta ima za nih 120 redovnih te 40 izvanrednih.

Uvjeti za upis studija socijalnog rada isti su kao i za pravo, osim jedne iznimke. Naime, državni prvaci na natjecanjima za učenike srednjih škola (u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH) iz bilo kojeg društvenog, humanističkog ili prirodoslovnog predmeta ostvarit će dodatnih 50 bodova.

Primjer testa posebnih sposobnosti za studij socijalnog rada nađite ovdje, a više informacija o upisima ovdje.