Pretraga

Riječki maturanti s brašnom i jajima na norijadi će raditi nešto neočekivano

A- A+

Na norijadama, maturijadama ili kako ih god u kojem dijelu Hrvatske zvali, postoji ta neobična praksa posipanja brašnom i gađanja jajima. Tako je bilo i u Rijeci, sve do nedavno. Naime, tamošnji maturanti prikupljaju te namirnice, od njih će napraviti palačinke i prodavati ih, a prikupljeni novac doniraju u dobrotvorne svrhe.

Foto: Facebook; Učenička zadruga ‘Skica’

Lijep potez maturanata koji će ove godine ‘noriti’ u Rijeci dolazi iz tamošnje Građevinske tehničke škole. Maturanti smjera Dizajner unutrašnje arhitekture organiziraju humanitarnu akciju kojom žele ukazati, kako kažu, na problem nepotrebnog trošenja prehrambenih namirnica, prvenstveno brašna i jaja, povodom proslave posljednjeg dana škole za maturante.

Izdvojeni članak

Pozor maturanti! Crveni križ ima važnu poruku za vas

– Naime, svake se godine na taj dan prosipaju velike količine brašna i jaja koja se mogu upotrijebiti za prehranu onima kojima je to najpotrebnije. Odlučili smo ne bacati hranu već od tih namirnica peći palačinke, usrećiti ljude i donirati novac u humanitarne svrhe. Prikupljeni novac ide u Udrugu za skrb autističnih osoba Rijeka, rekao nam je Duje Brekalo. 

Akcija kreće sutra, 18. svibnja u 10 ujutro, a organizatori su za sve zainteresirane pripremili i malu nagradnu igru o čemu više možete doznati na ovoj poveznici.

– Dođite, zasladite se i uveličajte ovu našu akciju. Pozvani ste svi!, poručili su ovi riječki maturanti dobroga srca. 

Na humanitarnu akciju doniranja brašna Socijalnom dućanu pozvao je i Crveni križ, o čemu više možete pročitati ovdje.