Pretraga

Spas u zadnji čas: Profesorice snimile seriju videa u kojima rješavaju zadatke s mature iz Fizike

A- A+

I ove je godine najpopularniji izborni predmet na državnoj maturi Fizika. Prema podacima NCVVO-a, taj predmet prijavilo je 7.249 učenika, koji će ispit pisati sljedećeg četvrtka u 9 sati. Prošle godine na ovom je predmetu najčešća ocjena bila jedinica, a kako biste izbjegli taj scenarij u svom slučaju, valja dobro pripremiti za ispit. U tome će vam zasigurno pomoći serija videa koje su snimile profesorice fizike, a u kojima rješavaju zadatke s prijašnjih ispita iz tog predmeta.

Foto: M. Gelenčir|srednja.hr

Profesorice fizike Tatjana Zemljić i Mirjana Dabac iz Gimnazije Sesvete kažu nam, svjesne su kako ovogodišnjim maturantima nije lako. Ali zato su im ponudile pomoć u učenju za maturu iz Fizike, jednog od učenicima težih ispita. Snimile su niz videolekcija u kojima rješavaju zadatke s prošlih matura.

Izdvojeni članak

Oko 10 tisuća maturanata pisalo je B razinu Engleskog, ali neke je na tom ispitu zbunila – matematika!

– U videolekcijama Pripreme za državnu maturu iz fizike je riješen 91 zadatak s državnih matura 2016.- 2019 iz fizike po ishodima iz kurikuluma. U prve četiri video lekcije su posebno izdvojeni primjeri i kratko ponavljanje teorije za svaki razred srednje škole, a u petoj lekciji je skraćena verzija državne mature. Osim što su riješeni, zadaci su i objašnjeni simulacijama, fotografijama i animacijama. Na kraju svih lekcija je poveznica za kviz u kojem maturanti mogu samostalno rješavati sve primjere iz lekcije, kažu nam profesorice.

Inače, profesorica Zemljić prijašnjih je godina sastavljala ispite, dok ih je profesorica Dabac ispravljala, pa su pomno izabrale zadatke koji su dobri za ponavljanje.

Njihove videolekcije  dostupne su potpuno besplatno i to na platformi koju koriste svi – YouTubeu.

– Odlučile smo se snimiti prvenstveno za naše maturante koji su u školi prije online nastave imali pripreme za maturu, a i za ponavljanje svim maturantima u Republici Hrvatskoj kojima želimo puno sreće i uspjeha na maturi, zaključuju profesorice čije lekcije možete pogledati u playlisti u nastavku.

 


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Zadatke s prošle državne mature riješite u našem sustavu za učenje kvizovi.srednja.hr.