Pretraga

Studenti drže besplatne pripreme iz jedog od najpopularnijih predmeta mature, evo kako se prijaviti

A- A+

Uz Fiziku, drugi izborni predmet kojeg učenici najčešće prijavljuju na državnoj maturi je Biologija. Studenti Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu organiziraju besplatne pripreme za one koji su ove godine odabrali polagati taj ispit.

maturantica

Foto: srednja.hr

Prijave ispita mature već su završene, a za one koji su imali opravdani razlog za neprijavljivanje ispita u tijeku je naknadni rok koji traje do 2. svibnja. No, već sada znamo da je drugi najpoželjniji izborni predmet među maturantima i ove godine Biologija. Prema preliminarnim podacima NCVVO-a taj je ispit prijavilo 5.212 pristupnika.

Lani je to bio jedan od lošije riješenih predmeta – prosječna ocjena iznosila je tek 2,24, podatak je to iz e-Rudnika Ministarstva znanosti i obrazovanja. A kako bi ove godine bila bolja, krajnje je vrijeme da se maturanti krenu pripremati. Dobra vijest za sve njih je da studenti Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu provode besplatne pripreme za maturu iz Biologije.

Izdvojeni članak

[Matura ’22] Na Biologiji i ove godine 54 zadatka, ali uz važnu novost: Provjerite što vas očekuje na ispitu

– Pripreme će se održavati u online formatu u periodu od 26. travnja do 5. lipnja 2021. godine u 18 nastavnih cjelina koje su usklađene s Ispitnim katalogom za državnu maturu iz Biologije u školskoj godini 2021./2022. Unutar svake nastavne cjeline obrađuje se teorijski uvod i zatim se rješavaju zadaci. Teorijskim uvodom su obuhvaćeni svi glavni pojmovi koje bi maturanti trebali znati prilikom polaganja mature, dok su zadaci prilagođeni onima s prethodnih državnih matura. Unutar projekta će se provesti ulazni i izlazni test, pod anonimnim šiframa, koji su zamišljeni kao simulacija mature te daju uvid polaznicima o vlastitom napretku. Svaka nastavna cjelina izvodit će se u trajanju od dva školska sata, stoji u obavijesti.

Maturanti koji imaju nedoumice mogu se s upitom javiti na mail p[email protected], a obrazac za prijavu za pripreme možete ispuniti na poveznici. Što vas sve očekuje na ovogodišnjem ispitu iz Biologije možete vidjeti ovdje.


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2022. i u grupi Maturanti 2021./2022. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Za maturu se možete pripremati kroz pitanja s prošlih ispita u kvizovi.srednja.hr, gdje smo pokrenuli posebnu grupu za maturante kojoj se možete pridružiti ovdje.