Pretraga

Studenti drže besplatne pripreme iz jedog od najpopularnijih predmeta mature, evo kako se prijaviti

A- A+

Uz Fiziku, drugi izborni predmet kojeg učenici najčešće prijavljuju na državnoj maturi je Biologija. Studenti Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu organiziraju besplatne pripreme za one koji su ove godine odabrali polagati taj ispit.

maturantica

Foto: srednja.hr

Prijave ispita mature već su završene, a za one koji su imali opravdani razlog za neprijavljivanje ispita u tijeku je naknadni rok koji traje do 2. svibnja. No, već sada znamo da je drugi najpoželjniji izborni predmet među maturantima i ove godine Biologija. Prema preliminarnim podacima NCVVO-a taj je ispit prijavilo 5.212 pristupnika.

Lani je to bio jedan od lošije riješenih predmeta – prosječna ocjena iznosila je tek 2,24, podatak je to iz e-Rudnika Ministarstva znanosti i obrazovanja. A kako bi ove godine bila bolja, krajnje je vrijeme da se maturanti krenu pripremati. Dobra vijest za sve njih je da studenti Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu provode besplatne pripreme za maturu iz Biologije.

Izdvojeni članak

[Matura ’22] Na Biologiji i ove godine 54 zadatka, ali uz važnu novost: Provjerite što vas očekuje na ispitu

– Pripreme će se održavati u online formatu u periodu od 26. travnja do 5. lipnja 2021. godine u 18 nastavnih cjelina koje su usklađene s Ispitnim katalogom za državnu maturu iz Biologije u školskoj godini 2021./2022. Unutar svake nastavne cjeline obrađuje se teorijski uvod i zatim se rješavaju zadaci. Teorijskim uvodom su obuhvaćeni svi glavni pojmovi koje bi maturanti trebali znati prilikom polaganja mature, dok su zadaci prilagođeni onima s prethodnih državnih matura. Unutar projekta će se provesti ulazni i izlazni test, pod anonimnim šiframa, koji su zamišljeni kao simulacija mature te daju uvid polaznicima o vlastitom napretku. Svaka nastavna cjelina izvodit će se u trajanju od dva školska sata, stoji u obavijesti.

Maturanti koji imaju nedoumice mogu se s upitom javiti na mail pripremebio.pmfzg@gmail.com, a obrazac za prijavu za pripreme možete ispuniti na poveznici. Što vas sve očekuje na ovogodišnjem ispitu iz Biologije možete vidjeti ovdje.


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2022. i u grupi Maturanti 2021./2022. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Za maturu se možete pripremati kroz pitanja s prošlih ispita u kvizovi.srednja.hr, gdje smo pokrenuli posebnu grupu za maturante kojoj se možete pridružiti ovdje.

Studenti drže besplatne pripreme iz jedog od najpopularnijih predmeta mature, evo kako se prijaviti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap