Pretraga

Sutra se na maturi piše Engleski: Možeš li skupiti 10/10 na prošlogodišnjim pitanjima?

A- A+

Prvi od obveznih ispita koje pristupnici polažu na ovogodišnjem ljetnom roku državne mature je Engleski jezik A razine. Za brzinsko ponavljanje pripremili smo deset pitanja s prošlogodišnjeg ispita.

Na A razini ispita iz Engleskog jezika maturanti će sutra dobiti pet skupina zadataka vezanih uz različite polazne tekstove. U cjelini slušanje zadaci se vežu uz audio tekstove, dok posljednja cjelina pisanje sadrži jedan esejski zadatak u kojemu pristupnik mora napisati između 200 i 250 riječi na zadanu temu. Ispit traje ukupno 180 minuta. Ispitna cjelina čitanje traje ukupno 70 minuta, slušanje približno 35 minuta uključujući i 5 minuta za označavanje odgovora na listu dok za pisanje eseja maturanti imaju 75 minuta.

Prošlogodišnji ispit imao je isti koncept, a u nastavku vam za ponavljanje izdvajamo deset zadataka s tog ispita. Prije rješavanja potrebno je brzinski se registrirati u sustav kvizovi.srednja.hr, a osim iz Engleskog, ondje možete rješavati zadatke i iz drugih predmeta mature.


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2021. i u grupi Maturanti 2020./2021. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Za maturu se možete pripremati kroz pitanja s prošlih ispita u kvizovi.srednja.hr, gdje smo pokrenuli posebnu grupu za maturante kojoj se možete pridružiti ovdje.

Sutra se na maturi piše Engleski: Možeš li skupiti 10/10 na prošlogodišnjim pitanjima?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap