Pretraga

Uskršnje čudo! Maturanti pali na prvoaprilsku s curenjem ispita i krenuli učiti matematiku na Uskrs

A- A+

Uskrs je uistinu razdoblje čuda. Pokazali su to naši maturanti koji su pomislili da je naša prvoaprilska vijest o curenju ispita državne mature istinita. Krenuli su tako rješavati zadatke matematike na sami Uskrs. Natjerati maturante da uče matematiku i to na Uskrs je uistinu reformski potez školstva portala srednja.hr. Vijest je ukupno pročitalo 20.000 ljudi ili više od pola generacije maturanata. Uz tu, imali smo još nekoliko lažnih vijesti koje trebamo demantirati.

Ispiti državne mature 2018.

Jučer smo eto, objavili ispite matematike koji će se pisati na državnoj maturi, a večeras kršimo dogovor i umjesto Engleskog A i B razine objavljujemo kako je to bila prvoaprilska vijest. Svi vi koji ste bili vrijedni i rješavali ispit, znajte da ste rješavali matematiku A i B razinu s ljetnog roka matura 2013./2014. Ako je utjeha, znate da niste uzalud utrošili vrijeme i da ste napravili dobru probu mature. Istaknimo i da smo u tijeku dana dobili poziv iz NCVVO-a s jednostavnim upitom ‘kada ćete objaviti demantij?’. Eto, demantiramo 🙂

Osim curenja ispita, imali smo još nekoliko prvoaprilskih vijesti. Biblija se naravno ne miče iz čitanki, menze će i dalje ostati jeftine kao do sada, na maturalce i ekskurzije se može ići u inozemstvo (op.-a na ovu vijest je većina reagirala vrlo pozitivno?!), a ZET nije službeno najavio da vraća besplatne pokaze za učenike i studente.

I jedna napomena, nažalost, vijesti koje možda čitate o navodnoj reformi školstva pod nazivom ‘Škola za život’ su totalno fejk. Više o toj temi pročitajte u našem serijalu ovdje.

Nama je ovo bilo dosta zabavan prvi april. Dogodine!