Pretraga

Važne obavijesti za naredni tjedan državne mature

A- A+

Državna matura startala je samim početkom ovog tjedna, no ne za sve. Nažalost, dio maturanata sa slavonskog područja i poplavljenog područja BiH s pisanjem ispita državne mature trebat će malo pričekati. Vezano za to, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje objavio je neke bitne napomene.

www.srednja.hr

S ponedjeljkom 26. svibnja počinje drugi tjedan provedbe ljetnog roka državne mature. Protekli tjedan prošao je bez problema, ako se izuzme činjenica da dio maturanata zbog elementarne nepogode koja je pogodilo velik dio Slavonije i BiH nisu mogli pristupiti prvim ispitima. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje objavio je vezano za te stvari neke bitne informacije.

Maturanti Županje još ne započinju polaganje mature

Tako je bitno znati da se provedba ispita nastavlja prema važećem kalendaru i u srednjim školama u Slavonskom Brodu te na Strojarskom fakultetu u istom gradu, gdje ispite polažu kandidati izvan redovnog sustava obrazovanja u Republici Hrvatskoj.

Učenici srednjih škola u Županji ipak još neće započeti s polaganjem državne mature.

Moguće njihovo uključivanje od 2. lipnja

Za učenike tih srednjih škola i pristupnici koji su zbog poplave morali napustiti svoje domove postoji mogućnost uključivanja u redovnu provedbu ispita državne mature od 2. lipnja 2014., o čemu će biti obaviješteni putem web stranica Postani student i stranice NCVVO-a.

Izdvojeni članak

Maturantima iz Osijeka ispiti nisu ni na kraj pameti, a noći provode gradeći nasipe na polavljenim područjima

Svi koji nisu pisali prve ispite moći će ih pisati nakon 9. lipnja

Svi oni koji zbog elementarnih nepogoda nisu mogli pisati ispite koji su se održali od 20. do 23. svibnja omogućit će se polaganje tih ispita nakon 9. lipnja, prema kalendaru koji će biti objavljen na stranicama NCVVO-a i Postani student.

Centar je naglasio kako će pri donošenju svih budućih odluka voditi brigu o tome da se svim pristupnicima omoguće ista prava za završetak srednjoškolskog obrazovanja i/ili nastavka obrazovanja.