Pretraga

[VIDEO] Matura prije ljubavi: ‘Kako bi se fokusirala na ispite i upis fakulteta prekinula sam dvije veze’

A- A+

U našem petom po redu Redakcija podcastu prisjetili smo se naših srednjoškolskih dana. Kako je izgledao naš upis i prvi dan u srednjoj, kako smo odabrali baš taj smjer, o prvim izlascima i srednjoškolskim ljubavima razgovarali su naši novinari Duje, Ramona i Matej. Svatko je imao neku svoju lud priču, a jedna od njih je bila kako je zbog mature Ramona prekinula dvije veze.

Prelazak iz osnovne u srednju školu pamtit će svaki đak. Promjena okoline, prijatelja i nastavnika, ali i promjene koje se događaju tijekom tog perioda odrastanja oblikuju nas kao osobe kakve ćemo biti u budućnosti. U srednjoj školi događaju se nezaboravna iskustva prvih izlazaka, ali i prvih ljubavi te prvih prekida.

– Ja sam iz malog mjesta i barem je kod nas u osnovnoj školi bilo cool ako si imao dečka ili curu. S tim mentalitetom sam došla u srednju gdje nije bilo tako, ali sam ja to prekasno shvatila i odmah sam u prvom razredu prohodala s jednim dečkom. Nakon tri godine, kad sam upisala četvrti razred srednje, ostavila sam ga kako bih mogla u miru napisati maturu i upisati faks, rekla je Ramona.

Iako nakon toga nije planirala biti u vezi jer se htjela fokusirati na zadnju godinu srednje škole, ubrzo je prohodala s drugim dečkom s kojim je i danas u vezi. No, prijelomni trenutak za tu drugu vezu dogodio se dva tjedna prije početka ispita iz mature, a što se točno dogodilo, poslušajte u videu ispod.

Kako izračunati bodove i doznati sve o školi koju želite upisati?

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika. Kako se koristi, pogledajte u videu:

@srednja_hr Provjerite hoćete li upisati željenu srednju školu! #srednjaskola #skola #kalkulator #srednjahr #upisusrednju #fyp #foryoupage @komar989 ♬ BGM perfect for item description – Mi-on(みおん)

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.