Pretraga

[Video] Pogledajte kako funkcionira novi digitalni alat NCVVO-a na primjeru eseja na maturi iz Hrvatskog

A- A+

U podcastu “U centru mature” ugostili smo Hrvoja Mladinića iz NCVVO-a koji nam je predstavio nove digitalne sadržaje koji će od ponedjeljka biti dostupni svima. Riječ je o digitaliziranim prošlogodišnjim ispitima iz mature, s ispravcima i komentarima. Na primjeru eseja iz Hrvatskog nam je pokazao kako taj novi digitalni alat funkcionira.

pixabay.com

Hrvoje Mladinić iz NCVVO-a u našem podcastu ekskluzivno je otkrio sve o novom digitalnom alatu koji će biti dostupan od ponedjeljka. Od njega će najviše koristi imati maturanti, no i ostali učenici, ali i profesori.

Radi se o alatu koji je razvijen da bi se učenicima i nastavnicima omogućio uvid u sve zadatke državne mature, ali i rješenja tih zadataka te način na koji su bodovana. U njemu će zainteresirani moći vidjeti i primjere iz učeničkih odgovora koji su ocijenjeni, dobre primjere zadataka, kako se što boduje, koje su greške.

Hrvoje nam je na primjeru eseja iz Hrvatskog na maturi detaljno pokazao i objasnio kako digitalni alat izgleda u praksi, što možete vidjeti u našem videu, a za više zanimljivog sadržaja pretplatite se na naš YouTube kanal.

Cijeli podcast možete pogledati ovdje: