Pretraga

Više od trećine stopostotnih na maturi iz zagrebačke XV. gimnazije

A- A+

Od 95 pristupnika koji su na ovogodišnjoj maturi ostvarili 100 posto točan rezultat, njih je 36 iz zagrebačke XV. gimnazije, popularnog MIOC-a. Sedmero je maturanata XV. gimnazije ostvarilo izniman uspjeh jer su iz dva predmeta imali 100 posto točan rezultat, a također učenik ove škole, Ivan Skeledžija, osvojio je Nagradu Soljačić vrijednosti 33. 500 kuna.

foto:srednja.hr

Izdvojeni članak

Stigli konačni rezultati mature: 95 pristupnika riješilo ispite sa 100 posto

Ljiljana Crnković, vršiteljica dužnosti ravnateljice XV. gimnazije u Zagrebu, izjavila je za Dnevnik HRT-a kako je za uspjeh zaslužan sustavan rad učenika i profesora i u predanosti poslu.

– A ima dosta učenika koji su sto posto riješili ispit, na primjer 16 učenika iz matematik je 100% riješilo ispit, ili 17 učenika iz fizike je 100% riješilo ispit ili troje iz engleskog na nižoj razini, a imamo i sedam učenika koji su dva ispita riješili sa stopostotnom točnošću, rekla je Crnković.

Matematička olimpijada

Učenici XV. gimnazije su osvojili izvrstan rezultat i na matematičkoj olimpijadi ove godine.

– Od ekipe koja je brojila šest članova, trojica su naši učenici, osvojili su zlato, osvojili su i dva srebra. Naš učenik Adrian Beker osvojio je zlatnu medalju na matematičkoj olimpijadi, dakle jedan je od najboljih matematičara srednjoškolaca u svijetu. I učenici drugi, Orlić i Štefanec osvojili su srebro, a također su bili uspješni i cjelokupni tim hrvatski ovogodišnji, svima im od srca čestitamo, dodala je Ljiljana Crnković.

Prvo su mjesto na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi zauzeli Amerikanci sa 185 bodova, slijedili su ih natjecatelji iz Kine s četiri boda manje, a na trećem se mjestu pozicionirala korejska ekipa sa 161 bodom. Hrvatski su srednjoškolci osvojili 15. mjesto s osvojenih 119 bodova.