Pretraga

10 srednjoškolskih programa u Brodsko-posavskoj županiji koje su upisali učenici s najviše bodova

A- A+

Nakon što smo objavili popis srednjoškolskih programa s najvećim prosječnim brojem bodova upisanih na državnoj razini, na srednja.hr objavljujemo i takve liste po županijama. Red je došao na škole u Brodsko-posavskoj županiji. Prema službenim podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, program koji su upisivali učenici s prosječno najvećim brojem bodova je klasična gimnazija u Klasičnoj gimnaziji fra Marijana Lanosovića s pravom javnosti u Slavonskom Brodu.

učionica

Foto: Unsplash

Upisi u srednje škole u ljetnom roku i službeno su završeni prije nešto više od tjedan dana pa smo od Ministarstva znanosti i obrazovanja zatražili podatke o prosječnom, najvećem i najmanjem broju bodova upisanih u svaki srednjoškolski program. Iz njih je vidljivo u koje su se škole u svakoj županiji u prosjeku upisivali učenici s najviše bodova. Red je došao na škole u Brodsko-posavskoj županiji.

Iz službenih podataka Ministarstva znanosti i obrazovanja izvukli smo deset srednjoškolskih programa u Brodsko-posavskoj županiji koje upisuju učenici s najvećim brojem bodova. Na prvom je mjestu klasična gimnazija u Klasičnoj gimnaziji fra Marijana Lanosovića s pravom javnosti u Slavonskom Brodu, gdje prosječni broj upisanih iznosi 77,90, zatim slijedi prirodoslovno-matematička gimnazija u Gimnaziji Matija Mesić u Slavonskom Brodu s prosjekom bodova 77,26 pa onda i farmaceutski tehničar u Srednjoj medicinskoj školi u Slavonskom Brodu gdje je prosjek bodova upisanih učenika 75,58.

Zanimljivo je da se među deset programa nalazi čak šest strukovnih. Na trećem mjestu po prosječnom broju bodova upisanih učenika nalazi se smjer farmaceutski tehničar u Srednjoj medicinskoj školi u Slavonskom Brodu. Na četvrtom mjestu nalazi se tehničar za računalstvo, iz Tehničke škole u Slavonskom Brodu. Na petom mjestu plasira se medicinska/i sestra/tehničar opće njege iz Srednje medicinske škole u Slavonskom Brodu, na šestom zdravstveno-laboratorijski tehničar u istoj školi, na sedmom arhitektonski tehničar iz Tehničke škole u Slavonskom Brodu te na desetom mjestu elektrotehničar Tehničkoj školi u Slavonskom Brodu.

Sve podatke o deset srednjoškolskih programa koje upisuju učenici s najviše bodova, za Brodsko-posavsku županiju, pogledajte u tablici ispod. U tablcii je prvo navedeno ime škole pa ime programa, a potom slijedi prosječni broj bodova upisanih u program, zatim najveći broj bodova upisanog u program i broj bodova posljednje rangiranog na ljestvici upisa (ako je kvota popunjena; ako nije, to je naznačeno).

brodsko posavska županija

10 srednjoškolskih programa u Brodsko-posavskoj županiji koje su upisali učenici s najviše bodova

Kako izračunati bodove i doznati sve o školi koju želite upisati?

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika. Kako se koristi, pogledajte u videu:

@srednja_hr Provjerite hoćete li upisati željenu srednju školu! #srednjaskola #skola #kalkulator #srednjahr #upisusrednju #fyp #foryoupage @komar989 ♬ BGM perfect for item description – Mi-on(みおん)

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

Kako se često u redakciji prisjetimo nekih zgoda i nezgoda iz srednje škole, naša iskustva odlučili smo ispričati u podcastu. Kako je izgledao odabir i upis u srednju, kako smo proveli prvi dan, tko je ‘fulao’ razred, kakva nam je ekipa tada bila te sve ono što se veže uz najljepše đačko doba, samo su neke teme o kojima smo pričali, snimku pogledajte ispod: