Pretraga

10 srednjoškolskih programa u Međimurskoj županiji koje su upisali učenici s najviše bodova

A- A+

Nakon što smo objavili popis srednjoškolskih programa s najvećim prosječnim brojem bodova upisanih na državnoj razini, na srednja.hr objavljujemo i takve liste po županijama. Red je došao na škole u Međimurskoj županiji. Prema službenim podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, program koji su upisivali učenici s prosječno najvećim brojem bodova je prirodoslovno-matematička gimnazija u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec.

gimnazija josipa slavenskog

Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec foto: službena Facebook stanica škole

Upisi u srednje škole u ljetnom roku i službeno su završeni prije nešto više od tjedan dana pa smo od Ministarstva znanosti i obrazovanja zatražili podatke o prosječnom, najvećem i najmanjem broju bodova upisanih u svaki srednjoškolski program. Iz njih je vidljivo u koje su se škole u svakoj županiji u prosjeku upisivali učenici s najviše bodova. Red je došao na škole u Međimurskoj županiji.

Iz službenih podataka Ministarstva znanosti i obrazovanja izvukli smo deset srednjoškolskih programa u Međimurskoj županiji koje upisuju učenici s najvećim brojem bodova. Na prvom je mjestu prirodoslovno-matematička gimnazija u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec, gdje prosječni broj upisanih iznosi 79,81, zatim slijedi prirodoslovna gimnazija u istoj školi s prosjekom bodova 79,43 pa onda i opća gimnazija, također u toj školi, gdje je prosjek bodova upisanih učenika 76,66.

Zanimljivo je da se među deset programa nalazi više strukovnih nego gimnazijskih. Na četvrtom mjestu po prosječnom broju bodova upisanih učenika nalazi se smjer tehničar za računalstvo u Tehničkoj školi Čakovec. Prosjek bodova tamo iznosi 76,06. Na sedmom mjestu nalazi se strojarski računalni tehničar, također iz te škole, gdje je prosjek bodova upisanih 73,17. Na osmom mjestu plasira se medicinska sestra/tehničar opće njege iz Srednje škole Čakovec s prosjekom bodova 73,05 te na devetom mjestu fizioterapeutski tehničar/ka u istoj školi s prosjekom bodova upisanih od 72,88, a na desetom mjestu tehničar za mehatroniku Tehničkoj školi Čakovec s prosjekom bodova upisanih od 70,64. Valja istaknuti da jedan od deset smjerova, općegimnazijski u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec nije uspio popuniti upisnu kvotu u ljetnom roku.

Sve podatke o deset srednjoškolskih programa koje upisuju učenici s najviše bodova, za Međimursku županiju, pogledajte u tablici ispod. U tablici je prvo navedeno ime škole pa ime programa, a potom slijedi prosječni broj bodova upisanih u program, zatim najveći broj bodova upisanog u program i broj bodova posljednje rangiranog na ljestvici upisa (ako je kvota popunjena; ako nije, to je naznačeno).

10 srednjoškolskih programa u Međimurskoj županiji koje su upisali učenici s najviše bodova

Kako izračunati bodove i doznati sve o školi koju želite upisati?

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika. Kako se koristi, pogledajte u videu:

@srednja_hr Provjerite hoćete li upisati željenu srednju školu! #srednjaskola #skola #kalkulator #srednjahr #upisusrednju #fyp #foryoupage @komar989 ♬ BGM perfect for item description – Mi-on(みおん)

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

Kako se često u redakciji prisjetimo nekih zgoda i nezgoda iz srednje škole, naša iskustva odlučili smo ispričati u podcastu. Kako je izgledao odabir i upis u srednju, kako smo proveli prvi dan, tko je ‘fulao’ razred, kakva nam je ekipa tada bila te sve ono što se veže uz najljepše đačko doba, samo su neke teme o kojima smo pričali, snimku pogledajte ispod: