Pretraga

10 srednjoškolskih programa u Osječko-baranjskoj županiji koje su upisali učenici s najviše bodova

A- A+

Nakon što smo objavili popis srednjoškolskih programa s najvećim prosječnim brojem bodova upisanih na državnoj razini, na srednja.hr objavljujemo i takve liste po županijama. Red je došao na škole u Osječko-baranjskoj županiji. Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, program koji su upisivali učenici s prosječno najvećim brojem bodova je prirodoslovno-matematički smjer u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga u Našicama.

Jeswin Thomas, Unsplash

Upisi u srednje škole u ljetnom roku su završeni te donosimo podatke prosječnom, najvećem i najmanjem broju bodova upisanih u svaki srednjoškolski program. Smjer s najvećim prosječnim brojem bodova u Osječko-baranjskoj županiji je prirodoslovno-matematička gimnazija u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga u Našicama. Prosječni broj bodova iznosio je 79,97.

Na drugome mjestu je smjer opća gimnazija u Gimnaziji A.G. Matoša u Đakovu. Prosječni broj bodova upisanih iznosio je 79,28. Na trećem mjestu našao se smjer farmaceutski tehničar u Medicinskoj školi Osijek s prosječnim brojem bodova 79. Unutar topa 10 našla su se tri strukovna smjera.

U nastavku možete vidjeti svih deset srednjoškolskih programa Osječko-baranjske županije s najvećim prosječnim brojem bodova upisanih. Nakon naziva škole i programa slijedi podatak o prosječnom, najvećem te najmanjem broju upisanoga u svaki od tih programa.

osječko baranjska županija

Izvor podataka: MZO

Kako izračunati bodove i doznati sve o školi koju želite upisati?

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika. Kako se koristi, pogledajte u videu:

@srednja_hr Provjerite hoćete li upisati željenu srednju školu! #srednjaskola #skola #kalkulator #srednjahr #upisusrednju #fyp #foryoupage @komar989 ♬ BGM perfect for item description – Mi-on(みおん)

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

Kako se često u redakciji prisjetimo nekih zgoda i nezgoda iz srednje škole, naša iskustva odlučili smo ispričati u podcastu. Kako je izgledao odabir i upis u srednju, kako smo proveli prvi dan, tko je ‘fulao’ razred, kakva nam je ekipa tada bila te sve ono što se veže uz najljepše đačko doba, samo su neke teme o kojima smo pričali, snimku pogledajte ispod: