Pretraga

10 srednjoškolskih programa u Šibensko-kninskoj županiji koje su upisivali učenici s najviše bodova

A- A+

Nakon što smo objavili popis srednjoškolskih programa s najvećim prosječnim brojem bodova upisanih na državnoj razini, na srednja.hr objavljujemo i takve liste po županijama. Red je došao na škole u Šibensko-kninskoj županiji. Prema službenim podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, program koji su upisivali učenici s prosječno najvećim brojem bodova je prirodoslovno-matematička gimnazija u Gimnaziji Antuna Vrančića Šibenik.

šibenik

Foto: Tom Wheatley, Unsplash

Upisi u srednje škole u ljetnom roku i službeno su završeni prije nešto više od tjedan dana pa smo od Ministarstva znanosti i obrazovanja zatražili podatke o prosječnom, najvećem i najmanjem broju bodova upisanih u svaki srednjoškolski program. Iz njih je vidljivo u koje su se škole u svakoj županiji u prosjeku upisivali učenici s najviše bodova. Red je došao na škole u Šibensko-kninskoj županiji.

Gimnazijalci i elektrotehničari

Iz službenih podataka Ministarstva znanosti i obrazovanja izvukli smo deset srednjoškolskih programa u Šibensko-kninskoj županiji koje upisuju učenici s najvećim brojem bodova. Na prvom je mjestu prirodoslovno-matematička gimnazija u Gimnaziji Antuna Vrančića Šibenik, gdje prosječni broj upisanih iznosi 78,84, zatim slijedi opća gimnazija u istoj školi s prosjekom bodova 77,11 pa onda i elektrotehničar u Tehničkoj školi Šibenik gdje je prosjek bodova upisanih učenika 75,93.

Zanimljivo je da se među deset programa nalaze i četiri strukovna. Na trećem mjestu po prosječnom broju bodova upisanih učenika nalazi se smjer elektrotehničar u Tehničkoj školi Šibenik. Prosjek bodova tamo iznosi 75,93, na četvrtom arhitektonski tehničar u istoj školi s prosjekom bodova 75,06, na šestom mjestu je hotelijersko-turistički tehničar Turirstičko-ugostiteljskoj školi Šibenik s prosjekom od 71,09, a na posljednjem mjestu je fizioterapeutski/a tehničar/ka Medicinskoj školi Šibenik s prosjekom bodova upisanih od 68,60.

Sve podatke o deset srednjoškolskih programa koje upisuju učenici s najviše bodova, za Šibensko-kninsku županiju, pogledajte u tablici ispod. U tablcii je prvo navedeno ime škole pa ime programa, a potom slijedi prosječni broj bodova upisanih u program, zatim najveći broj bodova upisanog u program i broj bodova posljednje rangiranog na ljestvici upisa (ako je kvota popunjena; ako nije, to je naznačeno).

10 srednjoškolskih programa u Šibensko-kninskoj županiji koje su upisivali učenici s najviše bodova

Kako izračunati bodove i doznati sve o školi koju želite upisati?

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika. Kako se koristi, pogledajte u videu:

@srednja_hr Provjerite hoćete li upisati željenu srednju školu! #srednjaskola #skola #kalkulator #srednjahr #upisusrednju #fyp #foryoupage @komar989 ♬ BGM perfect for item description – Mi-on(みおん)

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

Kako se često u redakciji prisjetimo nekih zgoda i nezgoda iz srednje škole, naša iskustva odlučili smo ispričati u podcastu. Kako je izgledao odabir i upis u srednju, kako smo proveli prvi dan, tko je ‘fulao’ razred, kakva nam je ekipa tada bila te sve ono što se veže uz najljepše đačko doba, samo su neke teme o kojima smo pričali, snimku pogledajte ispod: