Pretraga

10 srednjoškolskih programa u Virovitičko-podravskoj županiji koje su upisali najbolji osmaši

A- A+

Dok iščekujemo jesenski upisni rok u srednje škole, za koji prijave započinju 20. kolovoza, provjerili smo u koje su se srednjoškolske programe po županijama upisivali najbolji osmaši. Na redu je Virovitičko-podravska, a prvi na ljestvici top deset je opća gimnazija Gimnazije Petra Preradovića.

foto: Gimnazija Petra Preradovića Virovitica | privatna arhiva

Upisani u opću gimnaziju Gimnazije Petra Preradovića imaju prosječno 78,28 bodova, što taj program svrstava na vrh ljestvice onih u Virovitičko-podravskoj županiji koje su upisivali najbolji osmaši. Prvi na listi upisanih u taj program imao je ravno 80 bodova, a posljednji i dalje poprilično visokih 74,35.

Na drugo mjesto ove ljestvice smjestio se također program Gimnazije Petra Preradovića, prirodoslovno-matematička gimnazija, s prosjekom bodova upisanih 77,78. Da izvrsni učenici ne hrle samo u gimnazije dokazuje i program medicinska sestra/tehničar opće njege koji se izvodi u virovitičkoj Tehničkoj školi. Taj se program s prosječnim bodovima upisanih 72,89 našao na trećem mjestu ove ljestvice. Uz maločas spomenuti, na listi se nalaze još tri strukovna programa.

U nastavku možete vidjeti svih deset srednjoškolskih programa Virovitičko-podravske županije s najvećim prosječnim brojem bodova upisanih. Nakon naziva škole i programa slijedi podatak o prosječnom, najvećem te najmanjem broju upisanoga u svaki od tih programa.

Izvor podataka: MZO

Kako izračunati bodove i doznati sve o školi koju želite upisati?

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika. Kako se koristi, pogledajte u videu:

@srednja_hr Provjerite hoćete li upisati željenu srednju školu! #srednjaskola #skola #kalkulator #srednjahr #upisusrednju #fyp #foryoupage @komar989 ♬ BGM perfect for item description – Mi-on(みおん)

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

Kako se često u redakciji prisjetimo nekih zgoda i nezgoda iz srednje škole, naša iskustva odlučili smo ispričati u podcastu. Kako je izgledao odabir i upis u srednju, kako smo proveli prvi dan, tko je ‘fulao’ razred, kakva nam je ekipa tada bila te sve ono što se veže uz najljepše đačko doba, samo su neke teme o kojima smo pričali, snimku pogledajte ispod: