Pretraga

10 srednjoškolskih programa u Zagrebačkoj županiji koje su upisali najbolji osmaši

A- A+

Predajom upisnica u školu u kojoj su ostvarili pravo upisa, za osmaše je prošloga tjedna završen ljetni upisni rok u srednje škole. Provjerili smo u koje su se u Zagrebačkoj županiji upisali osmaši s najvišim brojem bodova.

Gimnazija Velika Gorica|foto: Google Maps

I ove školske godine više je upisnih mjesta nego osmaša. U mnogim školama ostalo je praznih mjesta i za jesenski upisni rok. Dok čekamo početak prijava, provjerili smo u kojim školama Zagrebačke županije upisani učenici imaju najviši prosječan broj bodova, odnosno koje su upisivale najbolje osmaše.

Na vrhu liste u toj županiji nalazi se program prirodoslovno-matematičke gimnazije u Gimnaziji Velika Gorica, gdje je 79,10 prosječni broj bodova upisanih učenika. Prvi na listi imao je 81 bod, a posljednji 76,13 bodova. Riječ je, naglasimo, o službenim podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Druga na ljestvici škola  koje su upisali najbolji osmaši u Zagrebačkoj županiji je Srednja škola Dragutina Stražimira u Svetom Ivanu Zelini, konkretno smjer opće gimnazije. Prosječan broj bodova ondje upisanih je 75,04. Prvi na listi za tu školu imao je čak 83 boda, a posljednji 65,03.

Opća gimnazija u SŠ Ivan Švear u Ivanić-Gradu treća je na listi škola koje su u ovoj županiji upisivali osmaši s najviše bodova. Prosječan broj bodova upisanih ondje iznosi 74,90 bodova.

Kakvo je stanje na preostalih deset mjesta, među kojima izvrsno stoje i neki strukovni programi, pogledajte u tablici u nastavku. Napomenimo kako se u tablici najprije nalaze ime škole i naziv programa, a potom najmanji, najveći te prosječan broj bodova upisanih.

Izvor podataka: Ministarstvo znanosti i obrazovanja