Pretraga

40.000 puta hvala za višegodišnju podršku portala srednja.hr!

A- A+

Nakon 4,5 godine postojanja, portal srednja.hr zabilježio je i 40.000-og pratitelja na svojoj Facebook stranici, iako vas je u globalu mnogo više koji nas pratite. Prema podacima Google Analyticsa, prosječni mjesečni broj jedinstvenih posjetitelja nam iznosi oko 370.000.

Izdvojeni članak

Srednja.hr je 1. portal za mlade među 50 najposjećenijih u Hrvatskoj

Znamo li da je po prilici nešto manje od 40 tisuća školaraca u jednoj generaciji u Hrvatskoj, to slikovito znači da devet čitavih generacija barem jednom mjesečno klikne na portal srednja.hr. Možemo se i pohvaliti da smo najčitaniji portal za dobnu skupinu 15-24 prema mjesečnom istraživanju Gemius Audience.

Obzirom da glavninu sadržaja upravo i stvaramo za publiku 15 od 25 godina, drago nam je vidjeti da vas većina ima potrebu ako ne redovno, barem tu i tamo svratiti i pročitati neke ‘župne obavijesti’ kod nas.

Kako smo rekli da je publike puno više od tih 40.000, koliko sada imamo fanova na Facebooku, to ćemo vam sada i u nekim dodatnim crtama predstaviti.  

Izdvojeni članak

Srednja.hr slavi četvrti rođendan

Odgojili smo nekoliko generacija maturanata, ali nam nisu to zaboravili

Aktualni maturanti su već peta generacija, koju smo, kako unutar redakcije volimo reći, odgojili i ispratili (u konkretnom sučaju još uvijek ispraćamo) na faks.

Na Facebook stranici koja im je posvećena odnosno ‘Maturanti 2015./2016.’ trenutačno imamo nešto manje od pet tisuća pratitelja te se trudimo prilagoditi vijesti njihovim interesima, a kako se bude bližila državna matura, vijesti namijenjenih generaciji koja izlazi iz srednje škole, bit će kudikamo više.

Uz to, prethodne četiri generacije (‘Maturanti 2014./2015.‘, ‘Maturanti 2013./2014.’, ‘Maturanti 2012./2013.’, ‘Maturanti 2011./2012.’)  koje smo ispratili na studij, ostale su nam vjerne, a mi smo također nastojali i nastojimo ne razočarati ih te vijesti prilagođavamo njihovim interesima.

Uz te, Facebook stranice na kojima su sada već studenti, neki i pri kraju studija, imamo i Facebook stranicu ‘Studentske vijesti’, koja je kako naziv sugerira namijenjena fakultetskoj populaciji.

Da bismo olakšali osmašima suočavanje s jednim novim obrazovnim stupnjem, pokrenuli smo i stranicu ‘Upisi u srednje škole’, gdje spomenuta populacija može pronaći sve bitne informacije vezane za upise, kriterije, izračune bodova i slično.

Izdvojeni članak

Kako izgleda napisano srednja.hr na hijeroglifima

U promociji znanja otišli smo korak dalje izradom kvizova za maturu i onih opće kulture

Kako je u prirodi odnosno srži portala od samog početka promocija znanja i važnosti obrazovanja, u tom smo smislu uz tekstove koji se tiču tog resora otišli i korak dalje. Naime, već više od tri godine izrađujemo kvizove na osnvou testova s državne mature te one opće kulture.

Na taj način, vjerujemo da smo pomogli više puta spominjanim maturantima u pripremi za državnu maturu, a ostalim korisnicima oplemenili surfanje zabavno-natjecateljskim sadržajem.

S tim u vezi smo pokrenuli još jedan Facebook site ‘Kvizovi opće kulture’ na kojem objavljujemo isključivo kvizove i druge enigmatske sadržaje.

Izdvojeni članak

Srednja.hr ostvarila najveći uspjeh u povijesti portala

Brojna vaša pitanja rješavamo uz stručnu pomoć

‘Pitaj rasku’ još je jedna Facebook stranica novijeg datuma, putem koje smo vam odlučili pomoći u svkodnevnim školskim i inim mukama s kojim nam se javljate. Većinu pitanja, odgovaramo uz stručnu pomoć.

Novijeg datuma je i stranica ‘Dnevnik brucoša’, gdje naš suradnik, student prve godine fakulteta opisuje svoje nesvakidašnje dogodovštine.

Svakako vas podsjećamo i na naše projekte Ideja godine i Slagalica, na koje se možete prijaviti s dobrim idejima odnosno s rješenjima za probleme koje postavljaju naši partneri. Više informacija o navedenim projektima pronađite na pripradajućim Facebook stranicama i na izdvojenim ikonama na portalu srednja.hr.    

Sve ukupno tako, broj fanova naših stranica kreće se oko 130.000 fanova. Hvala vam i idemo dalje skupa!

Copy link
Powered by Social Snap