Pretraga

Srednja.hr je 1. portal za mlade među 50 najposjećenijih u Hrvatskoj

A- A+

Srednja.hr je portal broj 1 za mlade od 15 do 24 godine među 50 najposjećenijih u Hrvatskoj prema Affinity indexu. Riječ je o neovisnom istraživanju Gemius Audience, a rezultati se odnose na listopad ove godine.

srednja.hr

Affinity index označava omjer određene publike naspram kompozicije publike na cijelom internetu u Hrvatskoj. U našem slučaju, vodeći smo portal u Hrvatskoj za dobnu skupinu od 15 do 24 godine za muškarce i žene. Kada medij ima preko 100 % Affinity index znači da je dobro targetiran prema svojoj dobnoj skupini, a mi smo jedini medij kojem index prelazi 200 posto.

Konkretno, na desktop verziji portala Affinity index portala srednja.hr je 241 %, a na mobilnoj verziji 235 posto.

Gemius Audience – Listopad 2015.

Izdvojeni članak

Srednja.hr slavi četvrti rođendan

Nedavno smo proslavili četvrti rođendan, a izrazito smo ponosni smo što imamo natprosječan broj izjava sugovornika u tekstovima, te što smo fokusirani na mlade i obrazovanje koji nisu kvalitetno predstavljeni u medijskom prostoru. Sretni smo što nas kolege iz struke i profesori cijene, a ponajveći uspjeh je što smo uspjeli odgojiti publiku na čitanje ozbiljnih vijesti iz područja obrazovanja. S takvim pristupom postajemo sve vjerodostojniji izvor informiranja o temama za mlade, a s razvijanjem portala nadamo se da ćemo napraviti dodatni pomak u tom polju.

Ove godine smo zaključili II. Izdanje jedinog Case Study natjecanja za srednjoškolce – Slagalica, te treće izdanje Business plan Contesta za srednjoškolce Ideja godine. Sve popularnija je rubrika Kvizovi koja na godišnjoj razini ima 500.000 otvaranja, a po prvi puta smo se jače fokusirali na upise u srednje škole kao i na maturu. Tu je i nezaobilazno ocjenjivanje profesora, škola i fakulteta kroz projekt ‘Ocijeni profesora‘.

Ova godina će biti obilježena s brojim intervjuima i otvaranjem diskusija o problemima HKO-a, Bolonje, strukovnih škola, ali i s vraćanjem Oskara znanja. Nakon našeg prvog teksta, društvo i ostali mediji su se mobilizirali te izvršili pritisak na Ministarstvo i AZOO da vrate manifestaciju koja nagrađuje najbolje učenike i njihove profesore. S takvim uspjehom opravdali smo našu ulogu u medijskom prostoru, a takvih priča svakim tjednom imamo sve više.

Hvala vama dragi čitatelji i čitateljice na povjerenju. Čitamo se i dalje!

[email protected]