Pretraga

5 stvari koje nas je naučio ovogodišnji snijeg

A- A+Ne zna čovjek što bi točno mislio o snijegu ove godine. Super da je konačno pao, ali mogao je prije. Super da nema škole, ali bilo bi ugodno da se može normalno hodati po gradu. Sve skupa mislim da je ovo bila korisna lekcija. Pa da budemo malo precizniji: 5 stvari koje nas je naučio ovogodišnji snijeg

1. ZAŠTO STARIJI građani uopće izlaze na ulicu kad je snijeg? Neka se o njima brinu djeca, a ako nemaju djece, valjda imaju neke nećake s kojima su u dobrim odnosima“. Prva lekcija dolazi iz usta neponovljive prve seke Splita, Nevenke Bečić. Mislim da će nakon ove zime roditelji dva puta razmisliti prije nego vam odrede neku kaznu ili smanje džeparac. Ipak, ako padne snijeg, vi ste im jedina nada. 

2. Iz snijega ne raste cvijeće, ali niče kreativnost. Sa svih strana Hrvatske su došli youtube hitovi koji ne bi nikad nastali da nije bilo debelog bijelog pokrivača. Samo neke od njih smo ovdje izdvojili. 

3. Javni gradski prijevoz je samo bolje do dva zla. Smijali ste se roditeljima kad su se budili u 6:30 kako bi očistili i iskopali auto prije posla, samouvjereno vjerujući da tramvaj ništa ne može zaustaviti na putu do vaše škole. I tako se gužvaš u tramvaju nestrpljivo čekajući svoju stanicu, napokon se vrata otvore, a pred tobom – Kranjska gora. 

 4. Grijanje u školi je luksuz.Učenici Tehničke škole Nikole Tesle u Vukovaru su svako spuštanje temperature i novi snijeg osjetili na svojoj koži, doslovno. Nekoliko puta je zbog niske temperature otkazana nastava, a kada se nastava održavala učenici i profesori su sjedili smrznuti u jaknama i kaputima. 

5. Bolje uživati po zimi u snijegu i bez škole, pa onda na ljeto to odradit na brzinu. Ili? U vezi ove lekcije nismo sigurni. Hoće bi Dalmatincima biti prebolno kada vide da su Zagrepčani i Slavonci već na njihovim plažama dok su oni još u klupama? Ovo ćemo morati još provjeriti za koji mjesec :).