Pretraga

Ako si maturant i zanima te svijet glume, animacije ili tražiš pripreme za umjetničke akademije, javi se!

A- A+

Prijavite se na glumački tečaj i tečaj animacije! Još je u 16. stoljeću William Shakespeare rekao da je čitav svijet pozornica, a zasigurno ste barem jednom u životu zasanjali da stanete na daske koje život znače i postanete glumci. Mnogima je ta želja ostala do danas te ih vuče želja za upis na studij glume, no nedostaje im vještine ili iskustva.

Prozor u TV

Upoznat ćete razne glumačke metode, ali i sudjelovati u procesu pripreme za uloge kroz koje prolaze profesionalni umjetnici | Foto: Unsplash

Nema brige jer sve što vam treba za prijamni studij glume sadržano je u glumačkom tečaju Prozora u TV pod vodstvom poznate hrvatske glumice Jelene Mihojević.

To je tečaj kakvog bih i sama voljela pohađati u mladosti, istaknula je Jelena. Isto tako, glumački tečaj namijenjen je svima koji planiraju upisati Akademiju dramskih umjetnosti i žele produbiti i proširiti svoje glumačko znanje i iskustvo.

Kroz glumački tečaj upoznat ćete razne glumačke metode, ali i sudjelovati u procesu pripreme za uloge kroz koje prolaze profesionalni umjetnici kroz individualizirani pristup. Svi polaznici, osim što će raditi na dramskim tekstovima, monologu, pjesmi, reducirati tremu, učiti o tehnikama disanja, upoznati se sa scenom i životom iza scene, pogledat će i kazališnu predstavu, analizirati je i naučiti izraditi pripremni materijal kako bi se mogli prijavljivati na razne glumačke projekte, audicije ili nastupe. Ono najuzbudljivije dolazi na kraju: sve naučeno moći ćete uprizoriti na sceni!

Kako se prijaviti?

Glumački tečaj traje od sredine travnja do rujna (uz pauzu u kolovozu) , a kroz četveromjesečni rad na vježbama na sceni pridružit će vam se i vrhunski umjetnici i profesionalci kao što je to Nina Violić, Sven Medvešek, Dražen Šivak i Šiško Horvat Majcan od kojih ćete upiti ono najbolje. Prijave su otvorene, a prijaviti se možete putem e-maila [email protected]. Više informacija o glumačkom tečaju potražite klikom na ovaj link. Svijet glume i daske koje život znače čekaju na vas!

Želite li upisati Studij animacije, usvojiti animacijske tehnike ili pak kreirati vlastiti animirani film? Prozor u TV provodi i online tečaj animacije. Prvi tromjesečni ciklus kreće 12.4. a moguće je još se uključiti u prvom tjednu! Animacija je danas zabavna, primjenjiva na gotovo sva područja suvremenog života, a plijeni nam pažnju svojom jednostavnosti, dok istovremeno prenosi jasnu poruku. Tečaj animacije provodi se u grupi uz individualan pristup polazniku ovisno o njegovoj razini znanja i iskustva.

Nezavisna animatorica Antonija Veljačić provest će vas kroz sedam cjelina tečaja: Povijest animiranog filma i uvod u animacijske tehnike, Filmski planovi i struktura filma, Pisanje scenarija i crtanja storyboarda, Izrada model liste i odabir animacijske tehnike (crtana animacija, stop animacija i motion graphics), Animacija, Upoznavanje s programima za animaciju i Montaža slike i zvuka. Kao i kod tečaja glume, svi polaznici naposljetku će kao summa summarum svih spoznaja izraditi kratki animirani film. Zvuči zanimljivo, zar ne? Prijaviti se možete tako da putem ove poveznice ispunite obrazac.

Prozor u TV

Tečaj animacije provodi se u grupi uz individualan pristup polazniku ovisno o njegovoj razini znanja i iskustva | Foto: Unsplash

Zašto upisati tečaj animacije?

Voditeljica tečaja ovako je opisala zašto ju veseli rad s polaznicima.

– U radu s polaznicima najviše me veseli proces ostvarivanja njihovih ideja, zato je tečaj idealan za sve koji imaju ideje, a ne znaju kako ih ostvariti. Posljednjih sedam godina vodim radionice za djecu i mlade, i dok sam prvih par godina vodila radionice gdje bi se polaznici prvi puta susreli s animiranim filmom, u suradnji sa Zagreb filmom dobila sam mogućnost voditi malu školu crtanog filma i pratiti polaznike od njihove prve ideje pa sve do izvedbe. Kod mlađih polaznika poznavanje animacije je više kao neki alat za igru, dok kod starijih polaznika ta vještina postaje sredstvo izražavanja, poručila je Antonija te dodala zašto ona osobno voli animaciju kao izražajno sredstvo.

– S obzirom da poznavanje animacije uključuje i obradu slike i zvuka te poznavanje programa za montažu mogućnosti su beskonačne. Također u animiranom svijetu moguće je napraviti sve što se može nacrtati. Čini mi se da se danas animacija često koristi da bi se objasnile ideje ili procesi koje je možda komplicirano snimiti (how to videos). Meni je osobno animacija kao filmsko izražajno sredstvo u kratkoj formi najzanimljivija zbog toga što daje beskonačno mnogo mogućnosti pričanja priče. Nevažno je da li je ta priča dokumentarna ili potpuno izmišljena, niti da li je narativna ili apstraktna, s animacijom se može prikazati, istaknula je Antonija Veljačić.

Zvuči zanimljivo? Prijavite se!

Iskoristite ovu priliku, poslušajte svoje srce i uronite u svijet animacije ili glume ovisno o tome što više želite!

A uskoro vas u Prozoru u TV i njegovoj Školi čekaju i druge edukacije, tečajevi i radionice stoga budno pratite web stranicu i naučite nešto novo, pripremite se za studij ili pak pronađite novi hobi.