Pretraga

Bivša državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja kandidira se za gradonačelnicu Splita

A- A+

Donedavna državna tajnica za visoko obrazovanje Branka Ramljak kandidirat će se za gradonačelnicu Splita. Objavila je to na svom Facebooku. Inače, profesorica Ramljak već 30 godina predaje na splitskom Ekonomskom fakultetu, a bila je čak i prorektorica. Svojevremeno je bila poznata i kao osoba od povjerenja tadašnje ministrice Blaženke Divjak.

prof. dr. sc. Branka Ramljak | foto: Facebook

– Split je grad najvećeg neiskorištenog potencijala u Hrvatskoj, a tako mu malo treba da bi zasjao. Nikad nisam željela živjeti drugdje, ali ako želimo da tako misle i naša djeca i unuci, onda nešto radikalno moramo promijeniti. Male stvari čine grad velikim, a Split koji se ponosi prvacima svita, ima politike daleko nazadnije od mnogih hrvatskih općina. Stoga, nije pitanje možemo li, nego usudimo li se bolje, usudimo li se preokrenuti način na koji smo dosad birali, kaže prof. dr. sc. Branka Ramljak.

Donedavna državna tajnica za visoko obrazovanje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja objavila je svoju kanidaturu za gradonačelnicu Splita.

– Svaki dan gledam iznimne ljude koji u tišini rade i čine ovaj grad boljim. Ovo je poziv za vas: jeste li spremni izložiti se, biti birani i preuzeti odgovornost? Jer stvari se neće promijeniti same od sebe. Ja sam Branka Ramljak, obična Splićanka koja se usudi, ali samo zajedno možemo preokrenuti ovaj grad, predstavila se sugrađanima Splićanima, odnosno potencijalnim biračima.

Inače, profesorica Ramljak na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu predaje već 30 godina, a specijalizirala se i za računovodstvo. Trenutno je i predsjednica Udruge računovođa i financijskih djelatnika Split. Na splitskom Ekonomskom fakultetu u Splitu obnašala je i dužnost prodekanice za organizaciju i financije, a bila je i pročelnica Katedre za računovodstvo.

Od 2010. do 2014. bila je i prorektorica za financije i računovodstvo Sveučilišta u Splitu. Ljubiteljima nogometa za istaknuti je, kako piše u životopisu, da je od 2013. do 2015. bila predsjednica Nadzornog odbora HNK Hajduk Split.

Od srpnja 2017. do srpnja 2020. radila je kao državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a bila je poznata i kao osoba od povjerenja tadašnje ministrice Blaženke Divjak.