Pretraga

Blokada prometa u Zagrebu: Sprema se veličanstven doček Vatrenih, u ponedjeljak koristite ‘cipelcug’ ili javni prijevoz

A- A+

Neovisno o ishodu sutrašnjeg finala između Hrvatske i Francuske na Svjetskom prvenstvu, Zagreb će u ponedjeljak veličanstveno i nezapamćeno dočekati Vatrene na povratku iz Rusije. Očekuje se da će u Zračnu luku dr. Franjo Tuđman sletjeti u ponedjeljak oko 14 sati, a potom slijedi vožnja Vatrenih kroz Zagreb do Trga bana Jelačića. Cijeli dan promet će u većoj ili manjoj mjeri biti zaustavljen ili preusmjeren pa je preporuka u ponedjeljak koristiti javni prijevoz, bicikl ili dobri stari ‘cipelcug’.

Zagreb priprema veličanstven doček Vatrenih na Trgu bana Jelačića | Foto: Dora Kršul, srednja.hr

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je o zatvaranjima i režimu prometa povodom dočeka nogometne reprezentacije Hrvatske na povratku sa Svjetskog prvenstva u Rusiji. Vatreni se u Hrvatsku vraćaju u ponedjeljak, a očekuje se da će zrakoplovom sletjeti u Zagreb oko 14 sati.

Iz Zračne luku dr. Franjo Tuđman, Vatreni autobusima s otvorenim krovom idu na svečani doček na Trg bana Josipa Jelačića u Zagrebu gdje se očekuje nezapamćeni broj građana i doček za pamćenje. Očekuje se i velik broj građana na trasi kretanja autobusa Vatrenih prema Trgu.

Trasa kretanja autobusa s nogometnom reprezentacijom Hrvatske je:

Zračna luka dr. Franjo Tuđman – Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka – Avenija Većeslava Holjevca – Ulica SR Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara – Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića.   

Izdvojeni članak

Tata od formata: Ovo je apsolutno najslađi video sa subotnje utakmice!

Za vrijeme kretanja autobusa u svečanoj koloni na trasi kretanja će se u potpunosti obustaviti promet motornih vozila očekivano u vremenu od 14 do 15.30 sati.

Zbog posebnih mjera sigurnosti i organizacije dočeka i prijevoza nogometne reprezentacije Republike Hrvatske, kao i svih sudionika događaja, uspostavit će se posebna regulacija prometa u užem središtu Zagreba u ovisnosti od broja sudionika i situacije na terenu, i to:

  • u vremenu od 6 do 22 sata zauzima se šljunčano parkiralište s istočne strane Zagrebačkog velesajma radi parkiranja većeg broja autobusa.
  • očekivano u vremenu od 11 do 18 sati obustavit će se tramvajski promet preko Trga bana Josipa Jelačića, Savskom od Vodnikove i Frankopanskom do Ilice, Ilicom od Republike Austrije do Trga bana Josipa Jelačića, Jurišićevom od Draškovićeve do Trga bana Josipa Jelačića i Praškom od Trga bana Josipa Jelačića do Glavnog kolodvora,
  • očekivano u vremenu od 12 do 17 sati obustavit će se sav motorni promet u zoni kojeg omeđuju ulice Kaptol, Degenova, Ilirski trg, Gornji grad i Streljačka na sjeveru, Medulićeva ulica na zapadu, „ zeleni val“ Hebrangova-Klaićeva na jugu i Ribnjak-Palmotićeva na istoku,
  • u slučaju većeg poremećaja u prometu u kritičnom vremenu obustavit će se i promet svih vozila „zelenim valovima“ Boškovićeva-Hebrangova-Klaićeva u pravcu zapada i Žerjavićeva-Trenkova-Hatzeova u pravcu istoka.

PU zagrebačka moli sve Zagrepčanke i Zagrepčane da u ponedjeljak u najvećoj mjeri koriste javni gradski prijevoz tramvajima i autobusima ZET-a, odnosno prigradsku željeznicu HŽ-a.

Svim sudionicima dočeka koji dolaze organiziranim prijevozom autobusima ili pojedinačno vlastitim prijevozom iz ostalih dijelova Hrvatske i inozemstva, savjetuje se da za parkiranje vozila koriste šljunčano parkiralište s istočne strane Zagrebačkog velesajma kod raskrižja Avenije Većeslava Holjevca i Antallove ulice u Zagrebu. Svi posjetitelji će s te lokacije autobusima ZET-a biti prevezeni do terminala Pothodnik-Glavni kolodvor u vremenu od 8 sati do završetka događaja.