Pretraga

Četrdeset roditelja prosvjedovalo ispred osnovne, traže još jednu učiteljicu: ‘Nećemo dat dicu u školu’

A- A+

Roditelji učenika OŠ Gornja Poljica u Srijanima ne daju djecu u školu. Jučer je njih četrdeset prosvjedovalo jer prvašići i četvrtašići imaju zajedno nastavu, tako da svaki imaju po 20 minuta školskog sata.

oš gornja poljica srijane

Osnovna škola Gornja Poljica, Srijane
Foto: Google Maps screenshot | obrada srednja.hr

Roditelj mališa jučer su prosvjedovali ispred Osnovne škole Gornja Poljica u Srijanima, nedaleko Trilja. Okupilo ih se četrdesetak, a zahtijevaju da se u toj školi zaposli još jedna učiteljica, jer je ona koja je zaposlena – preopterećena, prenosi Dalmacija danas.

– Tako smo se dogovorili dok nam Ministarstvo prosvjete ne odobri. Sad su djeca u istom razredu, prvaši imaju 20 minuta nastave po satu, a četvrtaši drugih 20 minuta. To nema logike. Tražimo jednu učiteljicu kako bi imali kvalitetnu nastavu. Ne mogu oni skupa, rekla je novinarima Dalmacije Danas Ana Lazarušić, jedna od prosvjednica, inače majka prvašića i drugašića koji jučer nisu išli u školu.

Danijela Pavić novinarima je kazala da miješanje različitih uzrasta u jednom razredu ne funkcionira.

– Štrajkamo! Na prosvjedu nas sad ima oko 40 roditelja. Bilo bi ih i više, ali se neki srame. Nećemo dat dicu u školu i hoćemo objašnjenje. U prvi razred bi trebala poć i dijete koje je sad na promatranju jer ima poremećaj koncentracije. Pa kako će ta učiteljica moć sve stić?, pita se Pavić u izjavi novinarima.

Copy link
Powered by Social Snap