Pretraga

Dan Učenika-Vaš dan

A- A+

Sretan Vam Vaš dan.

Za sve one koji znaju ili možda i ne znaju danas je Dan učenika. Ovaj događaj slavi se od 17. studenog. 1939. godine na spomen na praške studente i učenike koji su bili strijeljani bez suđenja, zbog mirnog prosvjeda protiv nacističke okupacije svoje zemlje.

Kako Vi proslavljate Dan učenika? Veći dio škola u Hrvatskoj, ali i u svijetu ima tradicionalne načine proslavljanja ovog dana. Organiziraju se brojne predstave ili se provode različiti projekti kako bi se proslavio na što zanimljiviji način. Po čemu bi ovaj dan trebao biti posebniji od drugih? Moglo bi se reći da to uvelike ovisi o Vama učenicima. Zamislite Dan po mjeri učenika, upravo takav bi trebao biti ovaj Dan.

Potrudite se sami da ga učinite posebnijim od drugih. Neka to bude Dan slobodnih izbora, isupnjen raznim edukativnim i zabavnim sadržajima. Putem svojih Vijeća učenika izborite se za Dan bez učenja, Dan bez ispitivanja i testova, Dan skraćene nastave ili pak na jedan dan budite vi profesori, a profesore “smjestite” u đačke klupe. Kad se male ruke slože sve se može postići. Jednom u godini budite Vi oni koji će odlučivati koje ćete sadržaje gledati i slušati, budite inovativni, razvijajte nove ideje i što je najvažnije pokažite svima da znate uživati u slobodi koja Vam se pruži.