Pretraga

Dio knjižnica u Zagrebu pretrpio veća oštećenja uslijed poplava

A- A+

U nevremenu, to jest poplavi, koja je pogodila Zagreb, oštećen je i dio knjižnica. Kako su objavili na stranicama Knjižnica grada Zagreba, tijekom petka (24. 7.) i nedjelje (26. 7.) određene knjižnice u mreži Knjižnica grada Zagreba pretrpjele su veća oštećenja.

unsplash.com @videmusart

Na nekoliko lokacija Knjižnica grada Zagreba dogodila se poplava u noći s petka na subotu, a kako su nam rekli iz Knjižnica, uglavnom je riječ o podrumskim spremištima knjižnične građe.

– Na nekim lokacijama (centrala V. Nazor, B. Ogrizović, I. Brlić Mažuranić, Medveščak, Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice) smo sve doveli u pristojno stanje da je omogućen normalan rad djelatnika i posudba građe, međutim u Gradskoj knjižnici na Starčevićevom trgu 6 još uvijek čekamo intervenciju električara zbog provjere električnih instalacija. Tek nakon zelenog svjetla električara ćemo napraviti trijažu da evidentiramo koliko je uništeno knjižnične građe i informatičke opreme (računala, printera), odgovorili su nam te su nam poslali dvije fotografije u kojima se navedeno i vidi.

Foto: Knjižnice Grada Zagreba

Foto: Knjižnice Grada Zagreba

Knjižnice su u ponedjeljak otvorene za korisnike, no u Gradskoj knjižnici (Starčevićev trg 6) nije moguće posuditi građu iz spremišta (Opći fond).

S obzirom na epidemiološku situaciju i preporuke koje ograničavaju vremensko zadržavanje u prostorima knjižnica te broj korisnika unutar prostora, iz Knjižnica mole da se svaka knjižnica kontaktira telefonski prije osobnog dolaska.