Pretraga

Djeca iz većih obitelji u lošijem položaju nego ona iz manjih, otkrijte zašto!

A- A+

Prema friško objavljenoj studiji, djeca koja potječu iz većih obitelji postižu lošije rezultate u učionici. Znanstvenici tvrde kako su njihovi rezultati u čitanju i računanju do pet posto lošiji nego kod jedinaca ili učenika s tek jednim bratom/sestrom.

Djeca koja odrastaju u velikoj obitelji te imaju dvoje do troje braće postižu lošije rezultate u školi nego što to čine djeca iz manjih obitelji. Pokazali su to rezultati nedavno objavljene studije provedene na Sveučilištu Melbourne.

Izdvojeni članak

Veliko istraživanje: Napušeni ljudi postižu bolje akademske rezultate

Zbog više braće slabiji u školi

Rezultati čitanja i računanja bili su do pet posto lošiji kod onih s više braće nego kod onih u malim obiteljima. Također, na dječake ovo djeluje više nego na djevojke, prenosi Mail Online.

Oni koji potječu iz velikih obitelji također imaju veći rizik da budu lošiji dio razreda nego da se prometnu u one najbolje. Istraživači zabrinuto tvrde kako roditelji nažalost najčešće ne zamjećuju ovaj problem.

Povećana obitelj kao objektivna zapreka u postizanju uspjeha

Čak i učitelji vjeruju kako dječaci iz većih domaćinstava lošije rade u školi nego ostali, dok istraživači tvrde kako povećanje obitelji djeluje kao objektivna zapreka u postizanju uspjeha školaraca.