Pretraga

Dječak se rodio s 25 prstiju i postao atrakcija

A- A+

Arpan Saxena iz Indije je četverogodišnji dječak koji se rodio s ukupno 25 prstiju, 13 na rukama i 12 na nogama. Dječak ima rijedak genetski poremećaj i pojedini su mu prsti spojeni. Ipak nije osoba s najviše prstiju na svijetu, jer taj rekord drži Indijac Akshat Saxena koji ih ima 34.

Četverogodišnji Arpan Saxena postao je prava atrakcija u indijskom gradu Bohpal, koji je oblijepljen posterima s njegovim likom, prenosi The Sun. Dječak se rodio s rijetkim genetskim poremećajem i zbog toga ima 25 prstiju, a neki od njih su spojeni.

www.whatsontianjin.com

– Volim kad ljudi dođu i fotografiraju me. Ali ne volim to što ne mogu dugo hodati jer moje noge ne stanu ni u jedne cipele, izjavio je četverogodišnjak.

Dječak trenutno ima 24 prsta jer je prije dvije godine doživio nesreću u kojoj je izgubi jedan prst. Doktori su mu nudili pomoć, ali ga majka nije htjela pustiti na operaciju. Njen argument je bio kako je san svakog roditelja imati poznatu djecu.

www.huffingtonpost.com

– Kad se rodio bili smo iznenađeni jer smo vidjeli da ima 25 prstiju. Nisam nikada čuo da se netko rodio s toliko prstiju, rekao je dječakov otac Anil.

Arpan ipak nije osoba s najviše prstiju na svijetu, jer taj rekord drži dvogodišnji Indijac Akshat Saxena sa čak 34 prsta.