Pretraga

Djevojka slika bez ruku i želi upisati Akademiju

A- A+

Dejana Bačko je 19-godišnjakinja koje nema ruke, no nogama stvara prava umjetnička djela. Naime, mlada slikarica iz susjedne Srbije nogama slika, piše, pere posuđe i čisti. Iako se ne može samostalno obući ili napraviti frizuru, spretnim nogama slika već od pete godine života, a želja joj je upisati Akademiju.

www.glassrpske.com

Talentirana Dejana Bačko rođena je bez ruku, no već 14 godina slika lijevom nogom. Naime, 19-godišnjakinja iz susjedne Srbije obožava slikati te ju u tome nije omela činjenica što se ne može samostalno obući ili svezati kosu, prenosi Blic.rs.

Izdvojeni članak

Umjetnik koji slika vlastitom krvlju

Djevojka se sijeća kako je prvi njen crtež nastao samo sa pet godina kada je nacrtala puža, koji ju na neki način motivirao da nastavi polako, ali sigurno napredovati. Trenutno pohađa srednju umjetničku školu, na čijem je prijemnom od maksimalnih 100 bodova, ostvarila 98, a želja joj je upisati jednog dana Akademiju te upoznati Novaka Đokovića.

– Ne znam kako bih igrala tenis, ali bih uspjela nekako. Radim sve sama, u školi pišem na ploči, hvatam bilješke, slikam i crtam, varanje mi zaista ide teško. Pokušavala sam, ali ne uspjevam, izjavila je Dejana za Blic.rs. Prisjetila se kako su je svi u čudu gledali kad je prvi put na nastavi skinula cipele kako bi hvatala bilješk te ističe kako joj je majka Sandra uvijek bila najveća potpora.

Ova 19-godišnjakinja, uz slikanje, pliva, igra nogomet s ekipom, kuha, pere posuđe, sama lakira nokte, šminka se i izlazi s društvom. Ističe kako se ne razlikuje previše od svojih vršnjaka, jedino što je njena klupa nešto niže postavljena kako bi mogla pisati.

Dejana je u sretnoj vezi, a već iza sebe ima nekoliko izložbi po Srbiji, Makedoniji, u Sarajevi i Zagrebu. Nada se kako će jednog dana sama sebe moći uzdržavati zahvaljujući prodaji svojih slika.