Pretraga

Dogradonačelnik otkrio da ga je mama upisala u MIOC bez pitanja i kako se izborio za bermude u školi

A- A+

III. gimnazija u Splitu poznata i kao MIOC slavi 30. rođendan. U sklopu projekta ‘Noći karijera’ na tribini u školi ugostili su poznate bivše učenike, a među njima je i Bojan Ivošević, dogradonačelnik Splita. Među ostalim, otkrio je da ga je u MIOC upisala majka bez pitanja, da se jednom suprotstavio profesorici zbog jedinice, ali i da su ga u školi zvali munja.

Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević bivši je učenik splistkog MIOC-a| foto: trema.hr/ screenshot: RTL.hr

Kako prenosi Slobodna Dalmacija, na prvoj ovogodišnjoj tribini u sklopu projekta ‘Noći karijera’ u splitskom MIOC-u gostovali su bivši učenici te škole, među njima i dogradonačelnik Splita Bojan Ivošević.

Majka ga upisala u MIOC bez pitanja

Otkrio je kako ga je u tu školu bez pitanja upisala majka. Nije bio odličan učenik, a učenicima je, prenosi Slobodna Dalmacija, poručio da ocjene ni diploma nisu najvažniji.

– Meni je jedino žaj šta nisan još dovršija faks pa da iman veći koeficijent za plaću. Svakako, važnije je šta usvojite, jer to će van ostat u glavi i poslužit u životu. Na primjer, ovo šta ja sad radin, tu se moraš znat dobro svađat pa mi je bitno da iman dobre osnove iz logike. Znate ono, tražit premise i konkluzije…, zaključio je Ivošević, prenosi Slobodna Dalmacija.

MIOC možda je težak, poručio je školarcima, ali im je rekao i da on, studiravši na PMF-u ‘nije taknuo matematiku do zadnjeg kolegija na 3. godini jer je sve to već znao’. Ivošević se, prenosi, Slobodna Dalmacija, prisjetio i kako se, ‘zbog svoje tvrdoglavosti i potrebe za istjerivanjem pravde’, jednom suprotstavio profesorici koja mu je onda dala jedinicu. I danas se, kaže, zna dokazivati nekim ljudima, uključujući profesore, koje nije vidio godinama, pa zna sam sebi reći, zamišljajući tu osobu: ‘Eto ti sad!’.

Izdvojeni članak
III. gimnazija Split

10 srednjoškolskih programa u Splitsko-dalmatinskoj županiji koje su upisali učenici s najviše bodova

Izborio se da učenici mogu nositi bermude u školi

Učenicima je otkrio i kako se izborio za prava mladića u svojoj školi po pitanju dress codea, što je u ponekim školama aktualno i danas. Prepričao je, prenosi Slobodna Dalmacija, da ga je profesorica poslala kući u bermudama (hlače duljine nekoliko centimetara ispod koljena, op.a.), zbog čega je s muškim učenicima zaprijetio da će u školu doći u haljini kao i djevojke. U konačnici je na nastavničkom vijeću promijenjeno to pravilo.

Otkrio je i da mu je u školi nadimak bio Munja, na što mu je netko iz publike, prenosi Slobodna Dalmacija, dobacio da je to ‘zato šta je munjen’.

– E, to odma svi prvo pomisle. Al nije zbog toga. Ovako, prvi je dan škole i upoznavanje s razredom. Dolazi profesorica iz kemije, Matićka, i ispada joj kemijska. Ja san je uspija uvatit i ona mi govori: Brz si ka munja. A pošto san lajav, posli san nešto brblja, pa mi je rekla: ‘Munja, moga bi ti izletit’,  prenosi Ivoševićevu anegdotu Slobodna Dalmacija.

Prepričao je i kako je tijekom škole izlazio na studentske srijede u Masters pa bi na nastavu dolazio mamuran, a otkrio je i da je išao u razred s bubnjarom Torcide. Ipak, učenicima je na kraju savjetovao da se ustaju prije devet ujutro, makar samo i da bi prošetali po kvartu, jer im je ovo najsretnije razdoblje u životu, a kad se zaposle – nedostajat će im sunca.