Pretraga

Dokaz da mladi nisu toliko bezobzirni koliko stariji tvrde: Zagrebački srednjoškolci pronašli način i odlučili pomoći zlostavljanim ženama

A- A+

Da mladi nisu toliko bezobzirni, ravnodušni i apatični kako se nerijetko naglašava, dokazuju učenici Prve gimnazije Zagreb. Tamošnji srednjoškolci ovaj karnevalski mjesec planiraju obilježiti organiziranjem partyja, ali ne bilo kakvog. Svrha njihove zabave pomoći je onima kojima je pomoć prijeko potrebna.

Screenshot: Facebook

Svega 10 kuna – toliko će učenici Prve gimnazije Zagreb naplaćivati ulaz na svoju karnevalsku zabavu koja se održava sutra u Kinodvorani škole. No, taj novac neće zadržati za sebe, već su odlučili pokloniti ga potrebitijima.

– U mjesecu veljači koji obilježava karnevalsko ludovanje i Dan zaljubljenih, planiramo udružiti naše veselje, dobru volju i ljubav i pomoći onima kojima je to više nego potrebno. Naš Volonterski klub u petak, 9. 2. 2018. u 19. 30 sati organizira humanitarni ‘Fašnik party’. Prikupljena  sredstva donirat ćemo ženama i djeci, korisnicima Skloništa za žene Autonomne ženske kuće Zagreb, poručuju učenici Prve gimnazije u kojoj djeluje poseban, Volonterski klub.

Kako kažu, na samoj zabavi posjetitelje očekuje dobra glazba, ali i zabavne igre, poput fitnessa pod maskama, juice-ponga, izbora najoriginalnije maske i slično.

– Maskiranje je dobrodošlo, no nije uvjet za dolazak na party, dodaju volonteri.

Foto: www.prva.hr

Kako bi zabava bila što brojnija, učenici, točnije članice Dramske skupine  i skupine Medijska kultura, potrudile su se i napravile zanimljivu video-pozivnicu koju je moguće pogledati u nastavku.