Pretraga

Državna matura starta u utorak

A- A+

Esejima iz jezika nacionalnih manjina u utorak počinje ovogodišnja državna matura. Ipak pravi znak za start, tisuće maturanata, će dobiti dan kasnije, u srijedu 23.svibnja, kada je u 9 sati na rasporedu test iz hrvatskog jezika za obje razine.

Gotovo trosatni esej iz hrvatskog jezika je planiran za petak 25. svibnja, a do kraja mjeseca maturanti će sreću i znanje okušati u svim glavnim predmetima. Engleski jezik će se polagati 28.svibnja s početkom u 9 sati i za osnovnu i za višu razinu, uz napomenu da će testovi za one naprednije trajati nešto duže.

Matematika, noćna mora mnogih srednjoškolaca, je na redu pred kraj ovog mjeseca, točnije 30. svibnja. Kao i kod većine ispita i ovaj započinje već spomenutim jutarnjim terminom. Ostale predmete maturanti će polagati tijekom šestog mjeseca zaključno s 12.lipnjem kada će se testirati znanje iz sociologije i vjeronauka.

Prvi rezultati državne mature bit će dostupni već 9. srpnja, a oni konačni će biti poznati tjedan dana kasnije.

Više o pripremama srednjoškolaca za maturu iz hrvatskog i matematike možete pročitati i na našem portalu. Detaljan vremenik završnih ispita pogledajte u pdf privitku.

{edocs}my_documents/pdf/vremenik_dm_2012.pdf,100%,600,link{/edocs}