Pretraga

Evakuiran hotel u Splitu: U bolnici završilo i dvoje školaraca koji su bili na praksi

A- A+

Dvoje učenika na praksi našlo se među pet osoba koje su zatražile liječničku pomoć u KBC-u Split nakon što je u hotelu Radisson Blu došlo do curenja plina, najvjerojatnije klora, što je rezultiralo evakuacijom čitavog hotela. Dvoje učenika zaprimljeni su na hitni pedijatrijski prijem sa simptomima mučnine, povraćanja i osjećajem gušenja. Iz splitskog KBC-a potvrdili su kako će nakon obrade biti otpušteni na kućnu njegu.

hitna pomoć vozilo

Screenshot: YouTube

Pet je osoba, među kojima i dvoje učenika na praksi, zbog povraćanja i gušenja zatražilo liječničku pomoć u KBC-u Split nakon što je u danas u hotelu Radisson Blu iscurio plin, a hotel je potom evakuiran, doznaje Index.hr. Kako piše isti medij, tijekom iskrcaja kemikalija došlo je do njihovog miješanja i reakcije, nakon čega se proširio snažan miris.

Na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu u splitskoj bolnici primljeno je dosad pet osoba, a prve dvije bile su muškarac (60) i žena (20). Muškarac je razvio simptome otežanog disanja i nadraženog kašlja, a obrada nad njim još traje i izvan je životne opasnosti. Kako javlja Index.hr, u bolnici će, s obzirom na nalaze, muškarac biti zadržan na bolničkom liječenju radi daljnje opservacije i promatranja kliničkog stanja.

Izdvojeni članak
kantina kuhinja obrok

Roditelji tvrde da im je sin završio u bolnici zbog trovanja hranom u školi: Stigli rezultati analize

Dvadesetogodišnjakinja je zaprimljena na obradu, ali s vrlo blagim simptomima i po završetku obrade će biti puštena na kućnu njegu. Nakon prve dvojice otrovanih, na hitni prijem javile su se još tri osobe, među kojima je i dvoje učenika koji su bili na praksi u hotelu.

– Dvoje učenika koji su bili na praksi u hotelu, dječak 16 godina i djevojčica 17 godina, zaprimljeni su na hitni pedijatrijski prijem sa simptomima mučnine, povraćanja i osjećajem gušenja. Nakon obrade bit će otpušteni na kućnu njegu, potvrdili su iz KBC-a Split za Index.hr.

Iz hotela je evakuirano stotinjak osoba, uglavnom zaposlenika, a u tijeku je provjetravanje svih prostorija hotela. Index.hr piše i kako su u hotel stigli i zaposlenici Zavoda za javno zdravstvo.