Pretraga

Evo kakve novogodišnje odluke donose Hrvati

A- A+

Dobar dio Hrvata donosi novogodišnje odluke, a najbolje ih realiziraju visoko obrazovane žene mlađe od 30 godina. Evo što su im ciljevi.

comfree.blog

Nakon najluđe noći često dolazi žestoki mamurluk i problemi s kilažom, ali i novogodišnje odluke. Hrvati, kao i svi ostali, vole napraviti rez i početi iz početka no to im ne uspjeva baš uvijek.
Portal MojPosao napravio je istraživanje na više od tristo ispitanika kako bi doznali kakve novogodišnje odluke donose žitelji Lijepe naše. 

Zanimljivo je da tek nešto više od 40 posto ispitanika donosi takve odluke, jer većina ipak ne vidi smisao u takvom postupku samo zbog datuma ili velike ‘fešte’.

Izdvojeni članak

Novogodišnji makeup & hair tutorial

Oni koji odluke donose uglavnom ih fokusiraju na posao i karijeru pa je tako čak 60 posto ljudi iz te grupe kazalo je kako će potražiti bolji posao dok ih je petina odlučila više zarađivati. Što se tiče realizacije novogodišnjih odluka ispostavilo se da Hrvati nisu pretjerano uspješni.

Naime, svega tridesetak posto ih je uspjelo ispuniti svoju odluku s tim da su žene znatno uspješnije u tom segmentu. Od ostalih parametara pokazalo se da najviše truda za ispunjavanje cilja postavljenog za iduću godinu ulažu, a samim tim i najviše uspjeha u tome imaju ispitanici između 26 i 30 godina te oni s visokom stručnom spremom.

Oni kojima uspješna realizacija nije pošla za rukom uglavnom nalaze krivca negdje drugdje pa ih tako trećina smatra da su razlog neuspjeha zapreke koje su im se našle na putu, a znatan dio vidi problem u nedostatnoj podršci okoline, tvrde istraživaći s portala MojPosao.