Pretraga

Evo što je za 74 posto žena bolje od seksa

A- A+

Seks prodaje sve, teško ga je izbjeći kao temu, pobuđuje brojne polemike pa i kada se osnovna znanja o njemu trebaju uvesti u škole, no ipak pripadnicama nježnijeg spola postoje i draži oblici zabave s partnerom. Tako je barem pokazalo istraživanje provedeno za francusko izdanje magazina Grazia. Naime čak 74 posto žena je navelo kako bi umjesto seksa s voljenom osobom radije uživale u ukusnoj hrani.

Još veliki austrijski neurolog i utemeljitelj psihoanalize Sigmund Freud u većini je ljudskih ponašanja, postupaka i podražaja vidio seksualne motive u pozadini. I uistinu seks dominira u mnogim segmentima života te se o njemu vode brojne polemike. Ipak sve se češće pojavljuju studije, koje dokazuju da ljudima postaje sve manje bitan, odnosno da im je na listi prioriteta sve niže.

Izdvojeni članak

Šokantno: Studenti bi se radije odrekli seksa i hrane nego tehnologije! Evo koliko su zapravo ‘navučeni’ na mobitele

Ukusan zalogaj ispred ‘gužvanja postelje’

Tako je prema istraživanju provedenom prije nekoliko mjeseci za francusko izdanje časopisa Grazia, čak 74 posto pripadnica ljepšeg spola navelo kako bi radije uživale u ukusnom zalogaju s partnerom, nego li u seksu.

No znanost ima logično objašnjenje za ovakav rezultat.

– Što se tiče kemijskih reakcija u mozgu, one su jednake i kad jedemo finu hranu i uživamo u njoj i kad postižemo vrhunac u vođenju ljubavi, rekao je seksolog Gérard Leleu.

Izdvojeni članak

Šokantno: Više od trećine mladih Japanaca zazire od seksa i boji se veza

No osim hrane ima i drugih prioriteta pred seksom

Nedavno smo pisali o istraživanju, koje je također imalo zanimljive, ali ne toliko i iznenađujuće rezultate, obzirom na navike Y generacije.

Naime pokazalo je da bi se studenti prije odrekli seksa, kave i hrane, nego svojih pametnih telefona.

No treba naglasiti da je ovisnost o pametnim telefonima, itekako uzela maha i među nešto starijim generacijama.

No vratimo se još malo na prvenstvo odabira hrane pred seksom.

U spomenutom su istraživanju Grazie, žene navele i namirnice koje su bolje od seksa pa su se tako na listi našle čokolada, sir, guščja jetra, kamenice te jagode. Tako je dokazana neraskidava veza Francuza i hrane, međutim i istraživanje Today.coma provedeno prije dvije godine također je ukazalo na to da hrana ima prioritete pred seksualnim aktivnostima.

Naime jedna od tri ispitane osobe, koje nisu bile u vezi, u duelu hrane i seksa, odabrale su – hranu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap