Pretraga

Fabian i Sebastian (15) spasili su muškarca od sigurne smrti: ‘Osjećali smo se jako uplašeno’

A- A+

Kad su se 15-godišnji Sebastian Novak i njegov vršnjak Fabian Oršuš protekle nedjelje u jutarnjim satima uputili na pecanje na šljunčaru kod Domašinca u Međimurju, vjerojatno nisu ni slutili prizor koji će ih dočekati. U vodi su uočili muškarca koji se nije micao. Brzo su reagirali i izvukli ga iz vode te ga tako spasili od sigurne smrti.

Sebastian Novak i Fabian Oršuš |screenshot: Danas.hr

Herojski čin dvojice 15 godišnjaka iz Međimurja mnogima vraća vjeru u ljude. Policija s tog područja izvijestila je ovih dana kako su dvojica maloljetnika prilikom ribolova u vodi, nedaleko obale, uočila muškarca koji se nije micao. Nisu niti u jednom trenutku dvojili što im je činiti te su ga svojim odvažnom i hrabrom reakcijom izvukli iz hladne vode, a odmah potom mobitelom o događaju izvijestili hitnu pomoć i policiju.

U međuvremenu im je u pomoć priskočio i 28-godišnjak koji je započeo s oživljavanjem unesrećenog muškarca. Muškarac je njihov sumještanin, koji je također to jutro išao u pecanje, poskliznuo se i pao u vodu.

‘Osjećali smo se jako uplašeno’

RTL-ov Danas.hr pronašao je dvojicu tinejdžera – njihova imena su Sebastian Novak i Fabian Oršuš.

– Prvo smo mislili da je to neka vreća s ribama unutra, onda sam ja dotrčao do štapa, čisto iz znatiželje da to izvadimo vani. Dok je došla ta vreća do blizine obale mi smo vidjeli da je to čovjek, onda smo brzo reagirali, rekao je za Danas.hr Sebastian.

Nisu skočili u vodu, već su muškarca štapom privukli do obale, a onda su ga uhvatili za ruke i počeli izvlačiti. Na pitanje što mu je prvo prošlo kroz glavu Fabian kaže da sumještanina izvade iz vode i da ga spase.

– Osjećali smo se jako uplašeno, ali imali smo tu potrebu pravilno postupiti tog trena. Pa smo napravili što jesmo kako bi spasili njegov život, rekao je Sebastian za Danas.hr.

Izdvojeni članak
žuta policijska traka

Herojski čin učenice u Londonu: Stala između prijateljice i njenog bivšeg dečka, on ju je ubio

‘Kamen nam je pao sa srca’

Nakon što su ga izvukli iz vode, shvatili su da ne pokazuje znakove života. U pomoć im je priskočio 28-godišnji Ivan Oršuš.

– Stavio sam ga na leđa, počeo sam mu masirati srce, doktorica kako brojila ja tako masirao. Došlo do 60 puta, e onda je čovjek otvorio oči i krv iz usta izbacio. Bio sam malo i uplašen, ali kad je otvorio oči onda sam si pomislio sad si već moj, kazao je Ivan za Danas.hr.

Prema riječima liječnika, unesrećeni čovjek je u Županijsku bolnicu u Čakovcu dovezen u teškom stanju, ali za sada je stabilno. Mještani apeliraju da se oko jezera postavi ograda, postoji samo improvizirana koju su postavili sami radi zaštite djece.

– Laknulo nam je od srca, kamen nam je pao sa srca jer smo se osjećali ponosno jer smo spasili čovjeku život, zaključio je Sebastian, prenosi Danas.hr.