Pretraga

Fakultet političkih znanosti zapošljava čak 12 novih profesora

A- A+

Fakultet političkih znanosti u Zagrebu objavio je natječaj kojime se zapošljava čak dvanaest novih profesora, što izvanrednih što redovitih. Profesori se traže za područje društvenih znanosti na polju politologije, informacijsko-komunikacijskih znanosti te sociologije.

Foto: Srednja.hr

Na Fakultetu političkih znanosti od jeseni bi se među profesorskim licima moglo naći čak dvanaest novih, jer je Fakultet raspisao natječaj za izbor nastavnika u znanstveno-nastavna zvanja.

Izdvojeni članak

FPZG pretvorio skladište u Ured koji privlači projekte vrijedne preko šest milijuna kuna

Traži se osam izvršitelja s područja politologije 

Zapošljava se ukupno dvanaest nastavnika, od kojih osam izvršitelja u polju politologije (grane: međunarodni odnosi i nacionalna sigurnost, hrvatska politika/politika Europske unije, politička teorija/povijest političkih ideja i javne politike/javno upravljanje). 

Tri izvršitelja traže se na polju informacijskih i komunikacijskih znanosti (grane: novinarstvo, masovni mediji te jedan izvršitelj s područja sociologije (grana posebne sociologije). 

Natječaj je raspisan 4.kolovoza, a možete ga vidjeti ovdje. Rok za podnošenje prijava je 30 dana od objave natječaja.

Izdvojeni članak

Studentica Kolinda Grabar-Kitarović odslušala prvo predavanje na FPZG-u

Uvjeti propisani Zakonom o znanstvenoj djelatnosti 

Uvjeti natječaja opisani su u 4. stavku Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (NN 123/03). Tako u znanstveno-nastavno zvanje može biti izabrana osoba koja je upisana u Upisnik znanstvenika sa znanstvenim zvanjem stečenim u odgovarajućem polju, ili koja ispunjava uvjete za stjecanje toga znanstvenog zvanja i uvjete u pogledu obrazovnoga, nastavnog i stručnog rada koje propisuje Rektorski zbor, te ako ima potrebne psihofizičke osobine kao i druge uvjete propisane statutom sveučilišta. 

S osobama izabranim na znanstveno-nastavna, umjetničko-nastavna, nastavna i stručna radna mjesta sklapa se ugovor o radu na neodređeno vrijeme s obvezom provođenja ponovnog izbora ili unaprjeđenja svakih pet godina. Na radno mjesto docenta ili izvanrednog profesora, te predavača i višeg predavača, zaposlenik može biti biran najviše dva puta, stoji u Zakonu.