Pretraga

Filozofski fakultet priključio se Microsoftovoj inicijativi, evo što to znači za studente i zaposlenike

A- A+

Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu priključio se Microsoftovoj inicijativi stjecanja digitalnih vještina. Tim će putem studenti i zaposlenici Filozofskog besplatno moći usavršiti svoje digitalne vještine na tri platforme u sklopu Microsoftove inicijative. Značaj inicijative najbolje se očitava u vremenima rada na daljinu i nezaustavljive digitalizacije. Očekuje se stoga kako će ovladavanje suvremenim digitalnim tehnologijama budućim stručnjacima doprinijeti konkurentnosti na tržištu.

inicijativa filozofskog i microsofta

Foto: Srednja.hr | Screenshot: Google

Microsoft Hrvatska i Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu potpisali su Memorandum o razumijevanju. Time je dogovorena suradnja koja će se fokusirati na globalnu inicijativu stjecanja vještina. To će, sukladno tome, uključivati besplatne online tečajeve kojima će se stjecati znanja za digitalne vještine korisne u najtraženijim poslovima današnjice.

Filozofski fakultet kontinuirano prati korak sa digitalnim tehnologijama u kontekstu konkurentnosti studenata tog fakulteta na tržištu rada. Promjene koje se događaju u načinu poslovanja u pogledu digitalizacije i rada na daljinu pred studente, buduće stručnjake u svojim područjima, stavljaju potrebu ovladavanja vještinama koje će ih pripremiti za rad s digitalnim tehnologijama. Koristi su mnogobrojne, a najviše vrijedi izdvojiti konkurentnost na tržištu rada te spremnost na izazove cjeloživotnog obrazovanja.

Izdvojeni članak

Microsoft organizira edukativni događaj za učenice srednjih škola u Hrvatskoj

Inicijativom će se omogućiti studentima i zaposlenicima Filozofskog da besplatno steknu i usavrše svoje digitalne vještine. To će moći preko tri Microsoftove platforme, a koje su dio globalne inicijative: LinkedIn Learning, Microsoft Learn, GitHub Learning Lab te putem Artifical Intelligence Business School i Microsoft Virtual Training Days

Uz studije Fakulteta, studentima će dodatne vještine omogućiti prepoznatljivu kvalitetu na tržištu rada i olakšati im pronalazak posla. Mogućnost besplatnog stjecanja digitalnih vještina putem globalne inicijative dostupna je do 30. lipnja 2022, a više informacija može se pronaći na linku.

– Razmjena znanja, tehničkih i tehnoloških inovacija s Microsoftom Hrvatska kao i primjena suvremenih, digitalnih znanja u svakodnevnom radnom okruženju u najrazličitijim sferama aktivnosti u kojima naši diplomirani studenti djeluju pridonijet će njihovoj konkurentnosti na tržištu rada, naglasio je prodekan za organizaciju i razvoj Hrvoje Stančić.