Pretraga

Na Filozofskom osvanuo transparent povezan sa silovanjem u Zadru

A- A+

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu osvanuo je transparent: SILOVATELJE U ZATVORE! #pravdazadjevojčice čime su iz Studentskog zbora ovog fakulteta pokazali što misle o slučaju silovanja 15-ogodišnje djevojčice u Zadru koje je zapanjilo javnost i o kojem se u javnosti već nekoliko dana intenzivno govori.

Foto: Studentski zbor FFZG-a

Studentski zbor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu objavio je na svojem Facebooku post s fotografijom transparenta obješenog na zgradi fakulteta. Ovim su činom podržali prosvjed koji će se održati u subotu u 10 sati na Tomislavovom trgu u Zagrebu pod nazivom Pravda za djevojčice!

– Zgroženi slučajem iz Zadra u kojem se petoricu mladića sumnjiči da su preko godinu dana opetovano silovali i ucjenjivali petnaestogodišnju djevojčicu te odlukom suca Županijskog suda u Zadru da osumnjičene pusti da se brane sa slobode, na pročelje zgrade zagrebačkog Filozofskog fakulteta postavili smo transparent s jasnom porukom – “Silovatelje u zatvore!” Pozivamo vas na Prosvjed “Pravda za djevojčice!” u subotu u 10h na Tomislavovom trgu. Uvijek ćemo se boriti za apsolutnu rodnu jednakost te isticati nultu toleranciju našeg Fakulteta prema svim oblicima zlostavljanja, napisali su u objavi.

https://www.facebook.com/szborffzg/photos/a.942522472522382/2446047862169828/?type=3&theater