Pretraga

[FOTO] Gvardiol posjetio svoju školu: Nije se mogao obraniti od učenika koji su se željeli fotkati s njim

Jedan od najpopularnijih nogometaša naše reprezentacije koja je sudjelovala na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru, Joško Gvardiol, posjetio je svoju bivšu školu, odnosno Osnovnu školu Josipa Račića na Srednjacima. Kako je to izgledalo možete pogledati na fotografija koje nam je poslao ravnatelj Franjo Gudelj.

Iako je vjerojatno naš najbolji branič na nogometnom terenu, Joško Gvardiol nije se uspio obraniti od učenika koji su ga opkolili na hodnicima njegove bivše škole. Joško je nakon povratka sa Svjetskog prvenstva u Katru posjetio i svoju Osnovnu školu Josipa Račića na Srednjacima i tako iznenadio učenike. Iz škole su nam poslali nekoliko fotografija na kojima je vidljivo kako učenici nisu skidali osmijehe s lica.

Učenici njegove bivše osnovne škole tijekom prvenstva slali su mu poruke podrške

Podsjetimo, tijekom prvenstva razgovarali smo s nastavnicima naših nogometaša, a tako i s Joškovim nastavnicima iz osnovne škole čiji su učenici Jošku i našoj reprezentaciji slali poruke i fotografije podrške tijekom prvenstva u Katru.

– Naš Joškec, tako sam ga od milja uvijek zvala i on se toga sjeća. Bio je vrlo dobar učenik, nije nikada tražio ni zahtijevao ‘povlastice’ koje imaju vrhunski sportaši, a već se u toj dobi znalo da će biti jedan od njih. Prepoznao je to i nastavnik Tjelesne i zdravstvene kulture, Božidar Strmo koji mu je bio i razrednik. Znali su to i ostali učitelji, no Joškovi roditelji nisu tražili da prema njemu pristupamo drukčije, da mu ‘progledamo kroz prste’, da ga oslobodimo obveza koje su imali svi ostali učenici, priča nam je njegova nastavnica Hrvatskog jezika, Arijana Zakanj Ivasović.

@srednja_hr Veliku priču o tome kakav je Joško bio učenik u osnovnoj i srednjoj školi pronađite na linku u opisu profila! 👆🏻 #srednjahr #josko #joskogvardiol #joskotok #gvardiol #gvardiol🇭🇷 #gvardiol😍😍 #gvardiol❤️ #skola #srednja #osnovna #ucenici #nastava #foryoupage #foryou #fyp ♬ April (No Vocals) – The Young Ebenezers

‘Joško, ako ikad budeš ovo pročitao, sjeti me se i ponovno mi donesi dres, ali potpisan’

Razgovarali smo i s njegovim nastavnicima iz srednje škole iz koje su izrazili želju da Joško posjeti i učenike Škole za cestovni promet koju je i on pohađao.

– Htjela sam jednom urediti naš mali kabinet u sportskom duhu. Rekla sam Jošku da ako ima neki stari Dinamov dres koji mu ne treba da mi donese da stavim u okvir i na zid. Na to mi je rekao da će donijeti dres sa svojim imenom. Bila sam sretna jer eto, ostaje uspomena na učenika kad jednom otiđe iz škole. Odmah sljedeći dan mi ga je donio i ja sam ga spremila u ormar. Na žalost stajao je neko vrijeme u ormaru među našim školskim dresovima. Nedugo nakon toga on je već postao ime i naravno sretna s činjenicom da imam dres kojeg mi je poklonio dok je još bio samo moj dragi učenik, do tog trenutka dresu više nije bilo traga. Bila sam beskrajno razočarana i ako ikad Joško budeš ovo pročitao, sjeti me se i donesi dres, ali potpisani, poručila je njegova bivša nastavnica Tjelesnog iz srednje, Ana Gržalja za naš portal.

Cijelu priču o tome kakav je Joško bio kao učenik možete pročitati ovdje.