Pretraga

[FOTO] Ovo su učenici na kojima bi Hrvatska trebala graditi svoju budućnost

A- A+

Drugu godinu zaredom, Ekonomski fakultet u Zagrebu domaćin je dodjele Oskara znanja, učenicima koji su se na državnim natjecanjima pokazali kao najbolji, kao i učenicima koji su na međunarodnim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta. Ukupno je dodijeljeno 352 nagrade učenicima, od čega 219 nagrada za prva tri mjesta na državnim natjecanjima te 133 nagrade za prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima. Među učenicima koji su osvojili najviše Oskara znanja valja izdvojiti Adriana Bekera, učenika XV. gimnazije Zagreb, kojemu je ove godine dodijeljeno pet ovih nagrada.

Izdvojeni članak

[FOTO] Elita društva danas se okupila na Oskaru znanja, a ne u SaboruIzdvojeni članak

Najbolji učenik generacije: Maturant Domagoj Bradač osvajač je 8 Oskara znanja!

Adrian je izvrsne rezultate ostvario na državnim natjecanjima iz Matematike i Informatike. 

Medalje je odnio i na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Rusiji, Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Hong Kongu te matematičkom natjecanju Romanian Master u Bukureštu. 

Po četiri Oskara znanja idu u ruke Petra Nizića-Nikolca iz XV. gimnazije Zagreb, Ilije Srpka iz Prve gimnazije Varaždin, Marije Jarnjak iz II. gimnazije Zagreb i Luke Banovića iz riječke Gimnazije Andrije Mohorovičića.

Izdvojeni članak

[FOTO] Elita društva danas se okupila na Oskaru znanja, a ne u Saboru

Uz ravnateljicu Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranku Žarković-Pečenković, nagrade su učenicima uručili pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin te predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk. 

Ovogodišnje skulpture koje su podijeljene nagrađenima izradili su učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec u suradnji sa Srednjom školom „ August Šenoa“ iz Garešnice.

Dodjeli Oskara znanja za učenike koji su se istaknuli na natjecanjima znanja na državnoj i međunarodnoj razini uslijedit će sutrašnja dodjela Oskara za učenike glazbenih i plesnih škola te studente muzičkih akademija. 

Oskar znanja najznačajnije je priznanje u obrazovanju kojim se već 13 godina nagrađuju najuspješniji i najizvrsniji učenici te njihovi učitelji i nastavnici mentori. Inače, svečanu dodjelu Oskara omogućili su Agencija za odgoj i obrazovanje, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, uz značajnu financijsku potporu Hrvatske zajednice županija.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap