Pretraga

Fotogalerija: Holivudski muzej katastrofalnih voštanih figura

A- A+

Svaki turist koji se nađe u Londonu obazeno posjeti Madame Tussauds, jedan od najpoznatijih svjetskih muzeja u kojima se nalaze voštani dvojnici poznatih svjetskih ličnosti. Međutim, obilazak holivudskog muzeja voštanih figura svakako bi bio gubitak vremena.

Urednik časopisa ‘Vice’ Jamie Lee Curtis Taete objavio je otvoreno pismo Holivudskom muzeju voštanih figura, u kome navodi da je duboko razočaran onim što je tamo vidio. Naime, zahvaljujući fotografijama koje je objavio možete se i sami uvjeriti da voštane figure nisu ni nalik glumcima po kojima su tobože napravljeni.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Nevjerojatno nalikuju na ‘dvojnike’

– Čim sam ušao, pozdravio me je voštani Tom Hanks iz filma ‘Cast Away’. Nije bio dobar, štaviše, bio je jeziv. Doduše, nisam gledao film, tako da ne znam da li sadrži scenu u kojoj je Hanks oslijepio na jedno oko, ali sumnjam da je to slučaj, napisao je Taete u pismu.

Uz opasku da njihove voštane figure izgledaju kao noćna mora osobe slijepe od rođenja koja ne zna kako ljudska bića izgledaju, upravi muzeja poručio je kako se pita zašto ih Cameron Diaz nije tužila za uvredu. U moru figura, naišao je i na one čiji identitet nije mogao otkriti. Primjerice figura prelijepe gotičarke zapravo je Hugh Jackman u ulozi Van Helsinga.

Doda je i da figure predstavljaju glumce u najmanje poznatim ulogama. Na primjer Daniel Craig, Sean Connery i Pierce Brosnan su utjelovili Jamesa Bonda, a nijedan nije u kostimu najpoznatijeg tajnog agenta.

Najviše ga je, pak, zasmetala figura glumice Jennifer Garner koja se nalazi uz dvojnike ‘Ratova zvijezda’, iako ne glumi u spomenutom filmu.