Pretraga

[FOTOGALERIJA] Najbolji trenuci Marša za znanost 2018.

A- A+

Marš za znanost 2018. je barem što se tiče Zagreba bio uspješniji nego prošle godine. Dok je prethodne godine veliki fokus na transparentima i pozornost javnosti izazivao kontroverzni zagrebački rektor Damir Boras, ove godine su se organizatori koncentrirali na sve veću prisutnost pseudočinjenica u javnom prostoru.

https://www.facebook.com/srednja.hr/videos/1559798150735910/

Prema procjeni policije zagrebački marš privukao je 1.500 do 1.700 ljudi, dok se u slobodnoj procjeni posjetitelja govorilo od 2.500 do 3.000 ljudi. U Splitu je prisustvovalo 300 ljudi, a u Rijeci ove godine marš nije održan. Detaljan proglas ovogodišnjeg marša možete pročitati ovdje, a u fotogaleriji pogledajte najbolje trenutke ovogodišnjeg marša.

Podršku su dali i pojedini saborski zastupnici poput Sabine Glasovac i Bojana Glavaševića te predsjednika SDP-a Davora Bernardića i predsjednice GLAS-a Anke Mrak Taritaš.

Organizator prosvjeda je opet bila studentska udruga Anomija s Hrvatskih studija, a kako je to rekao jedan govornik, zbog sve veće anemije u društvu, događa nam se anomija.

Govornici na prosvjedu bili su doc.dr.sc. Ivana Radačić (Hrvatski studiji), dr.sc. Nikola Baketa(IDIZ) te studentice Lana Flanjak (PMF), Zuzana Redžovic (PMF) i Marta Šojat (HS)