Pretraga

Fotogalerija: Nevjerojatni prizori iz najbiciklističkijeg grada svijeta

A- A+

Amsterdam je po mnogočemu poseban, a kategorija koju svakako vrijedi izdvojiti je kultura vožnje bicikla te njihova brojnost. Godinama se po raznim ljestvicama nizozemska prijestolnica proglašava kao ‘najprijateljskiji biciklistički grad svijeta’. Nemoguće je sa sigurnošću znati, ali amsterdamski gradski oci tvrde da na ulicama ovog grada ima više od 600 tisuća bicikala. Podatak je još nevjerojatniji, znamo li da u Amsterdamu živi oko 800 tisuća stanovnika. Pogledajte u fotogaleriji rijeke bicikala, koji se nalaze na svakom kutu glavnog grada Nizozemske.

Amsterdam se ni u jednom pogledu ne može okarakterizirati kao obični europski grad, a njegova istaknuta posebnost je nevjerojatan broj biciklista na ulicama. Obzirom na količinu i širinu biciklističkih staza, ne čudi činjenica da se godinama smatra ‘najprijateljskim biciklističkim gradom svijeta’.

Izdvojeni članak

Studenti izumili bicikl koji je nemoguće ukrasti

Podaci o broju bicikala u Amsterdamu variraju, ali gradske vlasti tvrde da ih je preko 600 tisuća.

Nije važan društveni status, godine, doba dana, kao ni vremenski uvjeti. U Amsterdamu bicikle voze i direktori i prosjaci, a moguće se provoziti i u bike-taksiju.

U galeriji pogledajte fotografije iz grada koji se smatra najpopularnijom svjetskom biciklističkom destinacijom.