Pretraga

[FOTOGALERIJA] Posjetite zoološki vrt u Maksimiru dok su još životinje vani

A- A+

Zoološki vrt u Zagrebu godišnje posjeti 300.000 ljudi, a novim radovima koji su u tijeku vrijednim preko 37 milijuna kuna, cilj je brojku posjetitelja povećati barem za 90 tisuća godišnje. Lavovi su već preseljeni u novu, kudikamo primjereniju nastambu, kao i medvjedi, a niz drugih životinja također će dobiti ugodnije ‘prebivalište’. U međuvremenu smo posjetili vrt i fotoobjektivom zabilježili neke zanimljivosti.

Zoološki vrt u parku Maksimir po posjećenosti šesta turistička atrakcija u državi, govore podaci Državnog zavoda za statistiku. Godišnje ovim životinjskim carstvom prostruji oko 300.000 ljudi, a novim projektom i radovima vrijednim točno 37.853.343,04 kune (od čega su 95 posto bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj), želi se tu brojku povećati za barem 90 tisuća posjetitelja na godinu.

Izdvojeni članak

FOTOGALERIJA: Najružnije životinje na svijetu

Već prije su uređene nove nastambe za lavove i medvjede, a uskoro će se graditi volijera za afričke ptice, nastamba za pelikane i nekolicina drugih preuređenja.

Do tada pogledajte što se trenutno zbiva odnosno što smo zabilježili prilikom posjeta Maksimiru prije nekoliko dana. Ima tu izljeva ljubavi, prijateljskih gesti među životinjama, trenutaka u kojima pojedine vrste objeduju, kao i klasičnog poziranja pred fotoaparatom, na koje životinje kao da su već pomalo i naviknute.

Svakako se uputite u zoološki vrt, dok se još tamošnji stanovnici nisu prebacili u unutarnje nastambe te uživajte u susretu s oko 270 vrsta