Pretraga

[FOTOGALERIJA] Turisti iz egzotičih zemalja okupirali Zagreb u adventsko doba

A- A+

Klizalište, štandovi s pićem i hranom te rukotvorinama, fuliranje, glazbene pozornice na tri lokacije i sve skupa umotano u božićno ruho, dio su ambijenta i ponude, koju Zagreb nudi turistima, osobito brojnim u ovo adventsko razdoblje. Glavni hrvatski grad u 2014. (bez prosinca) u odnosu na prethodnu godinu ima 12 posto više dolazaka, ali i isto toliko posto više noćenja. Ono što je interesantno je da ljestvicu po broju dolazaka u Zagreb nakon prvih 11 mjeseci ove godine predvode gosti iz Južne Koreje!

Bogata gastronomska, ali i kulturno-zabavna ponuda, koju nudi glavni grad Hrvatske u ovo predblagdansko doba, nosi sa sobom i dobrobiti, u vidu sve većeg broja turističkih posjeta. Kada je riječ o brojevima, 2013. je bila iznimno uspješna za Zagreb, a nakon prvih 11 mjeseci 2014., rezultati su još bolji.

Izdvojeni članak

[FOTO] Zagrebački Tomislavac opsjela zimska čarolija

Iz Turističke zajednice grada Zagreba očekuju rast i u prosincu

Iz odnosa s javnošću Turističke zajednice grada Zagreba, navode da nakon prvih 11 mjeseci 2014., bilježe porast broja dolazaka i noćenja za 12 posto.

Iako je dakako nemoguće sa sigurnošću govoriti o rezultatima za prosinac, kojeg je prošla tek trećina, Darja Juzbašić iz spomenutog turističkog ureda, nam govori da su njihove procjene ‘blagi rast’ broja noćenja i posjetitelja i u ovom, posljednjem mjesecu u 2014.

I to do 50 tisuća posjetitelja (46 289 prosinac 2013.) i do 90 tisuća noćenja (83 323 prosinac 2013.)

Izdvojeni članak

Evo kako iskoristiti zimske praznike

Južna Koreja i Japan

Svakako je interesantan podatak o tome iz kojih zemalja došlo najviše posjetitelja u hrvatsku metropolu u studenom.

Na prvom mjestu su turisti iz Južne Koreje (3 381 posjetitelj u studenom), koji su doduše na prvom mjestu u cijeloj ovoj godini. U prvih 11 mjeseci 2014. Zagreb ih je posjetilo 46 tisuća više, nego u istom razdoblju 2013.

Na drugo mjesto u mjesecu početka adventa, po broju posjeta probili su se Japanci (2 874), dok su Talijani (2 848) na trećoj poziciji.

Kada je pak riječ o broju noćenja u studenom, tu je ljestvica malo drugačija. Tu prednjače susjedi iz Italije s 5 656 noćenja. Slijede ih gosti iz Njemačke (5 435 noćenja) te iz BiH-a (5 335).

Međutim, dakako da zimsko-blagdanski sadržaji u Zagrebu nisu isključivo rezervirani za inozemne goste, a koje lokacije možete posjetiti pogledajte u bogatoj fotogaleriji iz središta grada.