Pretraga

FPZG sazvao izvanrednu sjednicu Vijeća zbog Bandićevog doktorata!

A- A+

Fakultetska vijeća Filozofskog fakulteta i Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u posljednja su dva dana donijela zaključke putem kojih se protive dodjeli počasnog doktorata Milanu Bandiću. Kako doznajemo, izvanrednu sjednicu Vijeća sazvao je i dekan Fakulteta političkih znanosti Zoran Kurelić. Održat će se u četvrtak, 28. ožujka sa samo jednom točkom dnevnog reda – formiranjem stava FPZG-a o inicijativi za dodjelu počasnog doktorata Milanu Bandiću.

Foto: Srednja.hr

Dekan Fakulteta političkih znanosti Zoran Kurelić sazvao je 2. izvanrednu sjednicu Fakultetskog vijeća u četvrtak 28. ožujka 2019. s početkom u 10 sati, i to sa samo jednom točkom dnevnoga reda. Naime, FPZG će na izvanrednoj sjednici formirati stav o inicijativi za dodjelu počasnog doktorata znanosti gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću.

Izdvojeni članak

I PMF protiv dodjele počasnog doktorata Bandiću: To je neprimjereno i šteti ugledu Sveučilišta

Prethodno su na svojim sjednicama fakultetskih vijeća Filozofski fakultet i Prirodoslovno-matematički fakultet donijeli zaključke kojima se protive dodjeli počasnog doktorata Milanu Bandiću, a u svojim zaključcima pozivaju i ostale sastavnice Sveučilišta u Zagrebu da učine isto.

Podsjetimo i kako je trećina članova Vijeća Muzičke akademije jučer zatražila izvanrednu sjednicu Vijeća, također s temom dodjele počasnog doktorata gradonačelniku Bandiću. Upravo je dekan Muzičke akademije predložio Bandića za počasni doktorat Sveučilišta, a kako smo jučer doznali, na Akademiji vlada nezadovoljstvo jer se Vijeće Akademije nikada nije sastalo niti raspravljalo po pitanju prijedloga počasnog doktorata Bandiću.

Nezadovoljnici s Akademije matraju da se o tom prijedlogu (iako se radi o prijedlogu dekana Akademije), neophodno trebalo raspravljati na Vijeću Akademije i pitati Vijeće za mišljenje s obzirom na to da članak 15. Statuta Muzičke akademije propisuje kako je dekan za svoj rad odgovoran Vijeću.

Više o ovoj temi čitajte u nastavku:

I PMF protiv dodjele počasnog doktorata Bandiću: To je neprimjereno i šteti ugledu Sveučilišta

Kaos na Muzičkoj: Traži se izvanredna sjednica Vijeća zbog doktorata Bandiću!

Filozofski jedini reagirao na počasni doktorat Bandiću: Pogledajte što poručuju sveučilišnim ocima

36 tema na kojima je Bandić stvarno mogao doktorirati da je htio

Optužujem vas zbog svih nas koje je sram reći koja im je Alma Mater

Prosvjedovat će se zbog Bandićevog doktorata: Dosta je zlurade okupacije Sveučilišta!

Naš mladi doktorand s Oxforda o Bandićevom doktoratu: Odreći ću se svoje diplome!

Divjak Senatu o doktoratu Bandiću: Budite svjesni poruke koju šaljete mladim ljudima

Senat većinom glasova odlučio: Pokrenut postupak dodjele počasnog doktorata Bandiću

Muzička akademija predlaže počasni doktorat Bandiću: Evo kako to obrazlažu i tko će odlučivati

Kruna sjajne suradnje rektora i gradonačelnika: Boras Bandiću daje počasni doktorat